Sommeren kalder på større bryster og færre deller

Fedtsugninger og brystoperationer hitter som aldrig før - især før bikinisæsonen

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Det er højsommer og dermed højsæson for at vise sig i bikini eller badedragt på stranden eller ved swimmingpoolen. En disciplin, som især mange kvinder frygter.

Det får flere kvinder til at skyde genvej til bikiniformen - via privathospitalerne, hvor de får lavet fedtsugninger eller brystoperationer, skriver dr.dk.

Sidste år fik 1756 kvinder brysterne løftet eller gjort større, og 697 danskere betalte selv for at få suget fedt fra lår, mave eller balder. Det er det højeste antal nogensinde, viser tal fra Statens Serum Institut.

Bedre om vinteren

Det er særligt op til sommerferien, at danskerne lægger sig under kniven.

- Vi oplever paradoksalt nok, at folk forespørger fedtsugninger lige før sommerferien, selvom vi anbefaler, at man får fedtsugning om vinteren, fordi man skal bruge bandage, siger plastikkirurg Bo Jønsson fra privathospitalet Aleris-Hamlet.

Årsagen til de mange skønhedsoperationer skal findes i, at vi ikke længere accepterer kærlighedshåndtag eller ridebukselår som en del af kroppen.

Fedtet flytter

Når fedtet er fjernet og brysterne gjort større skulle man tro, at vi så var både sundere og mere tilfredse. Men sådan forholder det sig ikke.

Faktisk mener fedmeforsker Ole Lander Svendsen fra Bispebjerg Hospital ligefrem, at fedtsugning kan være med til at ødelægge sundheden.

Hvis man fjerner fedtcellerne fra underhuden, så skal de finde et andet sted hen, og fedtet vil i stedet lagre sig i bughulen og medvirke til blandt andet diabetes.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.