Sommerhuse sælger godt

Ejendomsmæglere fornemmer stigende købelyst

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der er stadig rigtig mange sommerhuse til salg, men salget er i fremgang beretter flere ejendomsmæglere. Foto: Peter Broen

LØKKEN:9480 Løkken er ifølge boligsiden Boliga det postnummer i landet med flest sommerhuse til salg. Knap 500 huse var til salg i 2. kvartal, men det er ved at vende og købelysten er på vej tilbage, beretter flere ejendomsmæglere.

- Vi har travlt og har allerede solgt det samme antal huse i år, som i hele 2013, fortæller Peter Monrad fra Vestkystmægleren.

Den store mængde fritidshuse til salg er selvfølgelig resultatet af fem år med tørke på sommerhusmarkedet, og der er stadig nogle typer huse, som stort set er umulige at sælge.

Det er overkommelige og hyggelige fritidshuse med en god beliggenhed, som der er købere til. Det er typisk huse til priser omkring halvanden million kroner

Eller et faldefærdigt hus, hvor køberen fjerner det og bygger et nyt mindre hus på cirka 100 kvadratmeter.

Peter Monrad har netop to to af den type huse tæt på Løkken til henholdsvis 750.000 kroner og godt en million kroner.

- Vi har lagt krisen bag os, folk har tryghed i jobbet og renten er fortsat lav. Det er nogle af de faktorer der spiller ind, og så gør det bestemt ikke noget, at vi har sådan en sommer, siger Peter Monrad, der anslår at der siden 1. april er solgt et-to huse om ugen.

Startede i 2013

Flemming Sørensen fra EDC i Blokhus, Løkken og Lønstrup mærker samme positive tendens.

- Selvom der er mange huse til salg, sælger vi igen rigtig godt. For os startede det allerede sidste år, hvor vi solgte 180 huse i de tre kystbyer. Men på grund af det store udbud er det stadig købers marked, siger Flemming Sørensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.