Sommerlejr i klitterne

Flygtningefamilier ferierer i Lyngså ved skov og strand - Røde Kors i Sæby står for lejren

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:Røde Kors holder igen i år familielejr for flygtninge - og det sker i Lyngså, hvor naturen er utrolig smuk og givende.

- Vi har været så heldige, at Bikuben Fonden har bevilget 10.000 kr. til vores familielejr på Klitten i Lyngså. Og sammen med dét tilskud, vi får fra Røde Kors Landskontor, er det muligt for os at invitere 70 flygtninge fra Sæby, Hjørring og Frederikshavn på lejr. Sammen med ti frivillige bliver det en broget flok på 80, der invaderer Klitten fredag den 7. juni, fortæller Inger Ejstrud.

Hun er formand for Røde Kors i Sæby gamle kommune.

Lejren kommer også til at få god hjælp fra frivillige fra Ungdommens Røde Kors i Aalborg. Og de er fantastisk gode til at lege med børnene, lave kunstværker med ansigtsmaling og mange andre spændende indslag. Og en hoppeborg er altid en populær aktivitet.

Ligeværd og sammenhold

Hele weekenden er lejrens deltagere fælles om masser af aktiviteter, og det skal give følelsen af ligeværd og sammenhold.

- Deltagerne får mulighed for at møde andre familier og Røde Kors-frivillige. Og fredag aften holder Det danske spejderkorps – Sæbygård Gruppen et aftenløb. Det skal blive spændende at se, hvad spejderne ellers har på programmet i år. Sidste år sluttede løbet nemlig med den helt store lagkagefest, fortæller Inger Ejstrud.

Lørdag formiddag holder Ungdommens Røde Kors kreativt værksted for alle og om eftermiddagen lægger Cirkus Showie, der underviser og underholder børn og barnlige sjæle vejen forbi. Eftermiddagen slutter med en fælles cirkusforestilling.

Kurdiske specialiteter

Lørdagens festmiddag bliver spændende. Hvert år går en gruppe flygtninge nemlig i køkkenet og lavet specialiteter fra deres hjemland. I år er det kurdere fra Syrien, der står for middagen – og senere lørdag er der kurdisk dans.

Søndag formiddag går turen til stranden med madkurv - og stranden ligger kun 300 meter fra lejren.

- Vi forventer at det bliver en rigtig god weekend med et godt sammenhold, så vi alle sammen får en både festlig og fornøjelig oplevelse - ganske som tidligere år, slutter Inger Ejstrud.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.