Spændende fotografier fra Odden

En mosaik af naturtyper, der rummer stor skønhed og diversitet

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Naturvejleder og fotograf Villy K. Hansen sammen med Hans Nielsen, der er direktør og indehaver af Skagen Odde Naturcenteret. Fotoet forestiller en lille sten med rur på - rur er et lille krebsedyr, der bor på stenen. Privatfoto.

SKAGEN:Skagens Odde har en ganske særlig natur, der giver uendelig mange muligheder for ro og fordybelse.

Og på Skagen Odde Naturcenter kan man gå fra rum til rum, se denne unikke natur, og blive fyldt med oplevelser.

Det giver god bund og grund til forundringens kunst, enten det nu er sandets refleksion eller vinden der former landskabet. Næsten i samme øjeblik kan du opleve de store, voldsomme forandringer eller måske de sagte lyde fra vandet i klitsøen, mosen eller havet omkring Grenen. Her mødes de to have i et kærligt kram - der forvandles til voldsomme, brusende og stormfyldte favntag.

Arbejdsplads og fritid

- Som naturvejleder har jeg denne naturrigdom lige omkring mig. Det er både min arbejdsplads mit frirum, og det har bragt mange fine stunder, når der har været tid til at tage kameraet. Gennem tiden er det blevet til rigtig mange fotografier, der fortæller om landskabet, planterne, fuglene og dyrelivet, himlen og havet, siger Villy K. Hansen.

Han er både naturvejleder, bjeskmager og amatørfotograf - og mangler aldrig motiver for enden af linsen.

- Motiverne findes overalt og mange har jo fotograferet heroppe. Derfor føler jeg mig også heldig, at jeg nu har fået mulighed for at udstille nogle af mine fotografier - og dermed bringe noget af den natur, der omgiver os alle, ind i Skagen Odde Naturcenter, siger han.

Lyset, der skifter

De fotografier, der er valgt til udstillingen, består udelukkende af motiver fra Odden - motiver, hvor lyset spiller en stor rolle. Billederne er taget på forskellige tider af dagen.

Ud over udstillingen af de mere end 30 fotografier, er der også en mindre udstilling om bjesk.

Krydderi og bjesk

- Bjesk er blevet lidt af en stor hobby for mig. Og den er affødt af min store interesse for, hvad der vokser i de lokale landskaber, vi er omgivet af. Bjesk er karakteristisk for Vendsyssel, og flere og flere har givet sig i kast med bjesk som hobby. Derfor lå det lige for at gå i gang med at lave en urtesnaps, bitter eller bjesk med mulighed for at give folk nogle fine smagsoplevelser. Urterne kan bruges til bjesk, eller til at give maden en ekstra dimension fra naturens store spisekammer, slutter Villy K. Hansen.

Der er fernisering 4. maj kl. 14-16.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.