Spar Nord tæt på ja til salg af Nørresundby Bank

Spar Nord forventer inden for kort tid at kunne offentliggøre navnet på de investorer, der i givet fald vil købe bankens aktier i Nordjyske Bank

Nordjyske Banks overtagelse af Nørresundby Bank er kommet et stort skridt nærmere realisation. Arkivfoto: Grete Dahl

Nordjyske Banks overtagelse af Nørresundby Bank er kommet et stort skridt nærmere realisation. Arkivfoto: Grete Dahl

AALBORG:Spar Nords accept af, at Nordjyske Bank overtager Nørresundby Bank, er tæt på at være en realitet.

Spar Nord udsendte mandag efter klokken 17 en fondsbørsmeddelelse, hvor banken fortæller, at den ”har besluttet sammen med Carnegie Investment Bank aktivt at undersøge muligheden for at afhænde de aktier i Nordjyske Bank A/S, som Spar Nord vil modtage, hvis det af Nordjyske Bank fremsatte købstilbud på Nørresundby Bank A/S gennemføres.”

- Når vi udsender denne fondsbørsmeddelelse, så er det, fordi vi har en forventning om, at der er investorer, som er interesserede i at købe de aktier i Nordjyske Bank, som vi vil få i hånden, hvis Nordjyske Bank overtager Nørresundby Bank, siger kommunikationsdirektør Ole Madsen fra Spar Nord.

Han vil ikke sige, hvornår der kan fortælles mere om en aftale med investorer, men det vil ske i løbet af meget kort tid og i hvert fald inden den ekstraordinære generalforsamling i Nørresundby Bank på torsdag, hvor aktionærerne skal tage stilling til en ophævelse af stemmeretsbegrænsningen på bankens aktier.

Vil sælge aktier på forhånd

Det er ifølge Ole Madsen de børsretlige regler, der kræver, at banken udsender denne meddelelse forud for selve den forventede aftale med investorerne.

Spar Nord ejer 55 procent af aktierne i Nørresundby Bank, og derfor er bankens accept af Nordjyske Banks overtagelse af Nørresundby Bank en forudsætning for, at overtagelsen kan blive til noget.

Overtager Nordjyske Bank Nørresundby Bank bliver aktionærerne i Nørresundby Bank udover med kontanter også betalt med Nordjyske Bank-aktier.

Vil ikke være storaktionær

Som storaktionær i Nørresundby Bank vil Spar Nord modtage aktier i Nordjyske Bank svarende til en ejerandel på 13 procent i fremtidens Nordjyske Bank.

Men Spar Nord vil ikke være storaktionær i Frederikshavner-banken.

Derfor har det for Spar Nord været en absolut betingelse for at sige ja til det nordjyske bankbryllup, at der på forhånd var fundet købere til den store aktiepost i Nordjyske Bank.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.