Sparer en million på printer-udgifter

Frederikshavn Kommune har valgt intelligent printer-løsning

Kommunen regner med, at de smarte printere vil spare en million kroner om året.

Kommunen regner med, at de smarte printere vil spare en million kroner om året.

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Kommune har netop indgået en aftale, der tilsyneladende er så fornuftig, at den vil spare i omegnen af en million kroner om året.

Og denne gang er der ikke tale om en nedskæring på pædagoger, hjemmehjælp eller noget i den boldgade.

Det handler i stedet om noget så fjernt fra borgerne som printere i kommunens bygninger.

Helt enkelt går det ud på, at Frederikshavn Kommune har indgået en aftale med Konica Minolta om levering af en skyprintsløsning til kommunens 171 print- og kopimaskiner. Investeringen er på cirka en million kroner.

- Vi har haft en tendens til at printe uhæmmet ud i farver og har simpelthen været for dårlige til at udnytte, at det er muligt at udskrive på begge sider af papiret. Der har også været en del tids- og papirspild ved, at folk kommer til at tage hinandens print og ender med at skrive det samme ud igen. Så derfor har vi valgt at investere i en skyprintløsning til vores mange kopimaskiner, siger Per Kristensen, der er afdelingsleder for IT Support i Frederikshavn Kommune.

En intelligent løsning

”Skyprint” er en løsning, der betyder, at print samles på en fælles server. Og først bliver skrevet ud, når medarbejderne indtaster en kode ved én af kopimaskinerne. Dermed undgår man at print bliver glemt ved kopimaskinerne.

Desuden kan ”skyprint” sørge for, at der først og fremmest udskrives i sort/hvid og på begge sider af papirerne.

- Det, der bærer denne løsning, er den besparelse, der ligger i, at den tænker lidt for folk. Dér, hvor folk er lidt pressede på tid, og ikke lige får valgt det rigtige, der gør den det for dem, forklarer Per Kristensen.

Fra Frederikshavn Kommune har man skelet en del til erfaringer fra Brønderslev og Aalborg, hvor man har sparet omkring 17 procent på print-udgifterne.

- Når man i Brønderslev Kommune og Aalborg Kommune har kunnet spare omkring 17 procent, så mener vi også, at vi kan. Og hvis det går, som vi gerne vil, så er investeringen tjent hjem allerede om et år, siger Per Kristensen.

Den nye printstrategi er så småt begyndt at blive udrullet i kommunen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.