Specialklasser får lov at blive

Skoleudvalg skal nu ud og finde pengene et andet sted

Rådmand Tina French Nielsen og resten af skoleudvalget står overfor en stor udfordring.

Rådmand Tina French Nielsen og resten af skoleudvalget står overfor en stor udfordring.

VESTBJERG:Medlemmerne af Aalborg Kommunes skoleudvalg valgte i går at sende en del af de planlagte besparelser på kommunens specialklasser tilbage til forvaltningen.

Som tidligere omtalt i NORDJYSKE har der nemlig været stor modstand mod at flytte de autistiske elever fra de såkaldte k-klasser på Vestbjerg Skole, og derfor vil man forsøge at finde pengene et andet sted.

- Vi står nu med en ny opgave - nemlig dels at finde den generelle besparelse på cirka en mio. kroner men også at finde ud af, hvad der skal investeres i bygningerne i Vestbjerg, for at de kan fungere, forklarer rådmand Tina French Nielsen (V).

Fastholder andre flytninger

Et flertal i udvalget fastholder fortsat, at k-klasserne på Kærbyskolen skal flytte til Mellervangskolen, og - med undtagelse af Per Clausen (EL) - nikkede de også alle sammen ja til den del af forslaget, som handler om at samle de yngste ADHD-elever på Sofiendalskolen, mens de ældste skal gå på Højvangskolen i Svenstrup. Så det bliver også en udfordring at finde pengene til at indrette de lokaler på Mellervangskolen, hvor specialeleverne skal flytte ind efter sommerferien i 2016. For ifølge den oprindelige plan skulle det finansieres ved at sælge de bygninger, der rummer Vestberg skoles k-klasser.

- For mig at se, er der kun et sted, vi kan tage penge fra, og det er enten vedligehold eller renovering af andre skoler, siger Tina French Nielsen.

Forventer stigende behov

Når skoleudvalget holder fast i, at Mellervangskolen skal indrettes til elever med autisme-spektrum-forstyrrelser, selvom specialklasserne i Vestbjerg får love at blive, hvor de er, skyldes det blandt andet en forventning om, at der vil blive behov for flere pladser til den type elever fremover.

- Vi har jo næsten lige fået at vide, at vi kan forvente, at der vil blive visiteret endnu flere til den form for tilbud. Og derfor giver det også mening at øge antallet af pladser, forklarer rådmanden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.