Spejderhuse sættes til salg

DDS 1. Frederikshavn er lukket ned - Spejdergården til salg ligesom Engsighytten og Krogsholt

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Haves: Tomme spejderhytter. Ønskes: Interesserede købere.

Flere af kommunens spejdergrupper sætter nu nogle af deres ejendomme til salg.

DDS 1. Frederikshavn har efter nogle vanskelige år valgt helt at opløse gruppen, der fejrede 100 års jubilæum i 2011.

Spejdergården på Toftegårdsvej i Frederikshavn forsøges nu afhændet, i første omgang til Frederikshavn Kommune, mens den nu lukkede spejdergruppe forsøger at få andre spejdere til at overtage Engsighytten ved Gærum.

Det Danske Spejderkorps, DDS, er stadig aktiv i Frederikshavn. De tilbageværende ledere og spejdere fra 1. Frederikshavn fortsætter hos DDS Peter Wessel Gruppe, der holder til i Perlen på Rosevej.

Krogsholt Lejrcenter til salg

Metodistkirkens spejdere i Strandby har valgt at skille sig af med Krogsholt Lejrcenter, der ligger ved Søholt mellem Østervrå og Lendum.

Spejderne købte centeret midt i 80'erne og har alle årene siden brugt masser af blod, sved, slid og tårer - plus en del kolde kontanter på den tidligere landejendom, og spejdernes brug af centeret står efterhånden ikke mål med anstrengelserne med at vedligeholde og drive centeret.

- Vores egne spejdere bruger selv Krogsholt en-to gange om året. Til gengæld er vi en lille gruppe frivillige, der bruger rigtig meget tid på at passe centeret, og det hænger ikke rigtig sammen længere, siger Per Thaarup fra metodistkirkens spejdere.

Oversvømmelse og hærværk

Et par hårde år med oversvømmelse, vandskader, indbrud og hærværk har gjort beslutningen om at sælge Krogsholt lidt lettere, selv om "de gamle" spejdere i Strandby også har mange følelser og gode oplevelser med i rygsækken.

- Sådan er det, men vi skal ikke pådutte de nye spejdere de samme følelser, og vi er trætte af at drive udlejningsvirksomhed, siger han.

Spejderne i Strandby vil fremover koncentrere kræfterne om "Farmen", en nedlagt minkfarm lige uden for Strandby.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.