Sponsorer kan redde karneval

Aalborg Karneval er nødt til at blive bedre til at skaffe sponsorer

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:Weekendens Karneval i Aalborg er en kæmpe folkefest, men det var på et hængende hår, at karnevallet blev til noget, fordi økonomien ikke hænger sammen.

Om karnevallet i år kommer ud med et plus på bundlinien er uvist. Men at potentialet for en forretning i hvert fald er til stede, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Nordjyske har talt med en række mennesker med indsigt i kulturelle events, og de peger alle på det samme ømme punkt, når de skal komme med en forklaring på, hvorfor det så ikke er lykkedes for den 30 år gamle kultur-event:

Skal være knivskarp

- Karneval er en forening af græsrødder med hjertet på rette plads, men når det handler om økonomi, går det ikke at navigere efter hjertet, siger Flemming Thingbak, der som direktør for Aalborg City selv har fingrene i mange events.

Han og flere andre, deriblandt eventmageren Henrik ”Røde” Jensen fra Frederikshavn, peger på arbejdet med at skaffe sponsorater som helt essentielt for at få succes.

- Når man skal sælge sponsorater, skal man være knivskarp og professionel. Sponsorer vil have noget tilbage og giver ikke bare penge til en flok glade amatører, siger Henrik ”Røde” Jensen.

Manglede kræfter

Ifølge kommunikationsrådgiver Steen Bjerre, der blandt andet har arbejdet med Tall Ships Race i Aalborg, er det en krævende disciplin at rejse penge - en indsats, der kræver kompetencer og viden om feltet. Derfor opfordrer han karnevalsledelsen til at professionalisere sin sponsorindsats.

En opfordring, som falder fint i tråd med det, man selv tænker i karnevalsforeningen:

- Der er mange ting, der skal professionaliseres, og det gælder såvel indsatsen i forhold til til sponsorer som vores kommunikation til omgivelserne, men fordi økonomien var så trængt, havde vi ikke det nødvendige overskud af kræfter til at løse opgaven, siger talsmand Reimer Ivang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.