25 år siden: Tyson bed en luns af Holyfields øre

25 år efter kampen mellem Mike Tyson og Evander Holyfield husker de fleste, at Tyson bed modstanderen i øret.

Kamplederen Lane Mills blev nødt til at stille sig ind i midten af ringen og stoppe boksekampen mellem Mike Tyson (til venstre) og Evander Holyfield. Holyfield tog sig til øret, fordi Tyson lige havde bidt en luns af det. Tyson blev kort efter diskvalificeret. Kampen blev bokset i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas 28. juni 1997. <i>Epa/Ritzau Scanpix</i>

Kamplederen Lane Mills blev nødt til at stille sig ind i midten af ringen og stoppe boksekampen mellem Mike Tyson (til venstre) og Evander Holyfield. Holyfield tog sig til øret, fordi Tyson lige havde bidt en luns af det. Tyson blev kort efter diskvalificeret. Kampen blev bokset i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas 28. juni 1997. Epa/Ritzau Scanpix

Mike Tyson spyttede noget synligt ud af munden. En blodig luns af Evander Holyfields øre landede på kanvassen.

Tiden er spolet 25 år tilbage - til 28. juni 1997 i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas. Den berømte kamp er i dag mest husket for ørebiddet eller rettere biddene. For der var flere.

Tyson forsøgte 33 sekunder før afslutningen på tredje omgang første gang at bide Holyfield i det venstre øre, men uden held.

Kampleder Mills Lane greb straks ind og gav Tyson en advarsel og fratog ham to point.

- Efter at Mike Tyson havde bidt Holyfield første gang, skred jeg ind og forklarede ham, at hvis det skete igen, ville han blive diskvalificeret, uddybede Mills Lane efter kampen.

Efter at en læge havde set til Holyfields første ørebid, fik mesteren lov til at fortsætte.

En uligevægtig Tyson fik dog kort efter fat i det højre øre, så blodet denne gang flød.

- Efter at Tyson havde bidt mig første gang, fortalte mine hjælpere i ringhjørnet, at jeg skulle bevare overblikket og tage det roligt.

- Da kampen så blev genoptaget, og jeg ramte ham igen med et par gode stød, bed han mig igen, og så var det svært at tage det roligt, lød det fra Holyfield efter kampen.

Tyson forsvarede sin handling og beskyldte Holyfield for at nikke skaller.

- Da han nikkede mig den første skalle, kiggede jeg blot på ham. Han kiggede også bare på mig, men så nikkede han mig en ny skalle. Ingen fratog ham point eller gjorde noget.

- Hvad skulle jeg så gøre? Jeg kunne ikke bare acceptere, at han fortsatte med at nikke skaller og stange mig. Jeg var nødt til at reagere, mente Tyson.

Alle tre dommere havde Holyfield som vinder af de tre omgange. Tyson lå dog til at vinde den tredje omgang, men efter at kamplederen fratog ham to point, gik omgangen også til Holyfield.

Da gong-gongen lød efter tredje omgang, lå det i luften, at Tyson stod foran en diskvalifikation.

Alt udviklede sig til det rene kaos i ringen, hvor politifolk måtte skride ind for at stoppe en ophidset Tyson, der var ude af kontrol og flere gange forsøgte at angribe Holyfields ringhjørne.

Holyfield forlod ringen med sit store følge uden en afgørelse. Kort efter gik Tyson efterfulgt af en stor pibekoncert fra de mange skuffede tilskuere, som havde været vidner til en af historiens mest bemærkelsesværdige boksekampe.

Tyson endte med at blive diskvalificeret. Holyfield forsvarede dermed sit WBA-verdensmesterskab i sværvægtsboksning, men måtte en tur på hospitalet for at få foretaget en plastisk operation.

De to bokselegender er i dag i midten af halvtredserne, og de er på god fod med hinanden, men dengang måtte Holyfield disciplinere sig selv for ikke at angribe Tyson.

- Det var ikke let at kontrollere mig selv. Jeg ville faktisk sparke Tyson direkte i nosserne, sagde Holyfield for nylig i et interview med Sport Bild.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.