AaB-chef nedtoner kritik af timing for trænerfyring

AaB-sportschef nedtoner kritik af timingen for trænerfyring, der fandt sted blot to dage før AGF-opgør.

Sportschef Inge André Olsen afviser, at det var dårlig timing at fyre Lars Friis som AaB-træner i denne uge. Lørdag så han AaB tabe 1-3 i Aarhus. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Sportschef Inge André Olsen afviser, at det var dårlig timing at fyre Lars Friis som AaB-træner i denne uge. Lørdag så han AaB tabe 1-3 i Aarhus. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Blot to dage før den jyske klassiker mellem AaB og AGF blev Lars Friis fyret som cheftræner i AaB.

Timingen for fyringen har siden været omdiskuteret, men sportschefen i AaB, Inge André Olsen, nedtoner nu kritikken af tidspunktet for fyringen.

- Det er altid svært med timing. Ud fra de analyser, vi har lavet, var det et nødvendigt greb. Det vil altid være sådan, at når vi ikke får nok point, så analyserer vi hver uge, hvad vi skal gøre, siger Inge André Olsen.

I sommerens transfervindue blev Younes Bakiz hentet ind fra Viborg FF, hvor han tidligere har været trænet af netop Lars Friis. Han stemmer i med sin sportschef efter nogle turbulente dage.

- Jeg savner ikke ro i klubben på nuværende tidspunkt. AaB er langt fra en kaosklub, og jeg synes ikke, at det har været uroligt i dagene op til kampen mod AGF.

- Fyringen kom meget pludseligt for mig, og det tror jeg også, at det gjorde for resten af holdet, siger Younes Bakiz.

Lars Friis blev ansat tidligere på året, da han blev hentet ind fra Viborg FF efter en længere misere, hvor AaB måtte købe træneren fri fra sin tidligere klub.

Blot et halvt år senere er han altså nu fortid i klubben. Alligevel mener Inge André Olsen, at Lars Friis fik rigeligt med chancer for at vende kurven i klubben.

- Lars Friis havde 22 kampe i spidsen for AaB. Det er mange kampe i fodbold i dag, og vi synes ikke, at vi har udviklet os godt nok.

- Fodbold er nemt at forstå. Vinder man ikke nok fodboldkampe, så kommer der en reaktion fra bestyrelsen, siger Inge Andre Olsen.

Erik Hamrén, der vandt guld som træner for AaB i 2008, blev kort efter offentliggørelsen af Lars Friis' fyring præsenteret som ny træner.

Lørdag gjorde han comeback på sidelinjen for AaB, da holdet tabte 1-3 til AGF. Efter kampen tager Younes Bakiz dog nederlaget på sine og holdets skuldre.

- Det er ikke meget, han kan nå at ændre på to dage. Det var mere vores skyld, at vi tabte, end det var hans, siger Younes Bakiz.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.