AaB

AaB-profil fik endelig comeback: - Han har en fantastisk indflydelse på holdet

Oscar Hiljemark nåede én holdtræning, inden han søndag fik comeback for AaB efter næsten fire måneders skadespause

Oscar Hiljemark (tv.) fik søndag endelig comeback for AaB. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Oscar Hiljemark (tv.) fik søndag endelig comeback for AaB. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FODBOLD:Med 2-0-sejren i Vejle hentede AaB søndag tre vigtige point i jagten på en plads i 3F Superligaens mesterskabsslutspil, men det var ikke nordjydernes eneste grund til at glæde sig.

Efter næsten fire måneders skadesfravær fik Oscar Hiljemark comeback, da han blev sendt på banen seks minutter før tid.

- Det var rigtig dejligt at spille igen. Jeg har længtes efter at kunne hjælpe holdet på banen, og jeg er også rigtig glad for, at vi fik tre vigtige point efter en stærk holdindsats.

- Personligt havde jeg nogle gode berøringer, men der var også berøringer, der viste, at der er noget at arbejde med, men det er ikke tid til den store evaluering efter nogle få minutter på banen. I dag handlede det bare om at komme tilbage og bidrage lidt, siger Oscar Hiljemark.

Han blev hofteskadet i en kamp mod FC Nordsjælland 22. november, så søndag var det første gang, at Martí Cifuentes havde den 28-årige svensker til rådighed, siden spanieren blev cheftræner i AaB ved årsskiftet.

- Jeg er rigtig glad for, at han er tilbage, men især på Oscars egne vegne. Det er spillerne selv, der lider mest, når de er skadede, for det kræver mange timers træning alene væk fra holdet.

- Det var nogle vigtige minutter, han spillede i dag, for det er godt for hele holdet at have ham tilbage. Med sin personlighed og erfaring har han en fantastisk indflydelse på holdet og energien på det, siger Martí Cifuentes.

AaB-træneren benyttede da også den første mulighed for at bringe sin svenske midtbaneprofil i spil. Oscar Hiljemark nåede således kun at deltage i holdtræningen én enkelt gang inden søndagens kamp.

- Det har været en lang proces, hvor vi har haft en god dialog hele vejen. Jeg var tilbage i holdtræning lørdag og havde en fin følelse. Jeg er her for træneren, så når han har brug for mig, er jeg klar, siger Oscar Hiljemark.

AaB løb ikke nogen unødig risiko ved at sende svenskeren hurtigt i kamp, slår Martí Cifuentes fast.

- Det var et godt signal, at han kom godt igennem træningen lørdag, men al den viden, vi har opsamlet i forløbet hos både den fysiske træner og lægestaben, gjorde det klart, at vi ikke løb nogen risiko, siger Martí Cifuentes.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.