AaB's sportschef: Derfor trak Friis-forhandlingerne ud

Inge André Olsen erkender, at det har været et langt og svært forløb at få styr på cheftrænerposten

Inge André Olsen. <i>Foto: Lars Pauli</i>

Inge André Olsen. Foto: Lars Pauli

FODBOLD: Hvornår kommer Lars Friis til AaB og påbegynder sit arbejde som cheftræner?

Det spørgsmål har AaB's sportschef fået et utal af gange, siden superligaklubben 25. januar offentliggjorde, at man havde indgået en aftale med Viborg FF's træner gældende fra 1. august.

Tirsdag blev skiftet omsider gennemført, så Lars Friis allerede onsdag 9. marts har første arbejdsdag hos aalborgenserne.

- Det har været en hård og svær forhandling, indrømmer Inge André Olsen.

- Da vi skrev under med Lars i januar, og han efterfølgende sagde op i Viborg, var situationen den, at alle parter - også Lars - var indstillet på, at aftalen først skulle gælde fra 1. august. Derfor var der egentlig ikke brug for nogen yderligere dialog, forklarer AaB-chefen.

Efter at Viborg FF valgte at sende Lars Friis helt uden for indflydelse, har situationen dog ændret sig derhen, hvor en forhandling om et fremrykket skifte til AaB kunne begynde.

- De seneste uger synes jeg, at vi har haft en positiv og løsningsorienteret dialog. Det er klart, at vi ikke har fået det helt, som vi ville, og Viborg har også måtte give sig lidt. Nu har vi landet en aftale, som jeg tror er til alles bedste, og hvor vi også kan have et godt samarbejde fremadrettet, forklarer Inge André Olsen.

Han glæder sig til at se Lars Friis føre sine ideer ud på træningsbanen i AaB, men sportschefen forventer ikke, at den nye træner kommer ind og rydder taktikbrættet.

- Fodbold handler om det langsigtede arbejde og udvikling over tid. Vore stab har gjort et godt stykke arbejde, og spillerne følte sig hurtigt trygge ved at have Oscar Hiljemark som chef. En ny træner kommer heller ikke og revolutioner en klub på en uge. Men det bliver godt at få Lars ind, for både staben og spillerne har givet udtryk for, at de glæder sig til at arbejde under ham.

Et offensivt potentiale

- Han kan forhåbentlig være med til at skabe noget ekstra energi og glæde, så vi kan få sat en god kamp sammen mod OB på mandag. Der er ingen tvivl om, at vi er lidt frustrerede over, at vi ikke har fået mere ud af vores to seneste kampe (mod Silkeborg og Vejle, red.), og det vil vi rigtig gerne revanchere, lyder det fra Inge André Olsen.

Nordmanden er bevidst om, at AaB stadig har nogle udfordringer i det offensive spil, som han håber at se blive forløst under Lars Friis i løbet af forårets mesterskabsspil.

- Vi skal sørge for at holde fast i den defensive base, som har været god i det meste af sæsonen. Men vi synes også, at vi har et uforløst potentiale offensivt, hvis får får sat nogle af vores individuelle spillere mere i spil. Det er dog noget, der tager tid, så vi kommer ikke til at se, at vi pludselig vader i chancer i løbet af et par kampe, forudser sportschefen.

Lars Friis har første træning som cheftræner i AaB onsdag formiddag. Første kamp bliver opgøret i Odense mandag aften mod OB. Lars Friis' aftale med AaB gælder indtil sommeren 2025.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.