AaB's straffesparksskurk: Jeg var nervøs

AaB's profil Iver Fossum græmmede sig efter kampen mod Viborg efter brændt straffespark i overtiden.

Iver Fossum havde mulighed for at udligne i overtiden, men brændte sit forsøg fra 11-meterpletten. <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Iver Fossum havde mulighed for at udligne i overtiden, men brændte sit forsøg fra 11-meterpletten. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AaB havde søndag en oplagt mulighed for at snyde Viborg for sejren i første runde af Superligaen.

Efter en dramatisk afslutning med et sent mål til begge hold, var Viborg foran 2-1 i overtiden. Her fik AaB tildelt et straffespark, efter at Viborgs forsvarsspiller Mads Lauritsen kluntet begik et regelbrud i feltet.

Det brændte den norske offensive profil Iver Fossum dog, og derfor tog Viborg alle tre point i premieren.

Efter kampen var straffesparksskurken særdeles skuffet.

- Det er vældig tungt. Det var ikke lige det, man ønskede sig. Vi fik chancen for at udligne, som vi gerne ville have, men bolden sad ikke, hvor den skulle.

- Det er klart, at jeg var nervøs, når der kun var et par minutter tilbage af kampen, og vi manglede et mål. På samme tid følte jeg, at jeg havde kontrol og vidste, hvad jeg skulle gøre, siger Iver Fossum.

AaB-træner Lars Friis var også skuffet efter kampen, men han påpegede, at nederlaget ikke skyldtes det brændte straffespark.

- Det handler om, at vi skal stå op for at hjælpe hinanden. Iver Fossum føler, at det er hans skyld, og det er det ikke.

- Det er i sådan nogle situationer, at vi skal vise, at vi har et godt sammenhold og en god trup.

- Det var en skuffende kamp, og det var skuffende, at vi ikke formåede at få noget med fra Viborg, fortæller AaB-træneren.

I modsatte lejr var Mads Lauritsen lykkelig for, at Viborg-målmand Lucas Lund reddede straffesparket.

- Jeg lavede en kæmpe fejl, der var lige ved at koste to point. Jeg prøvede at lave et frispark, men det kunne jeg ikke finde ud af, så det var rigtig skidt lavet.

- Det var kanon, at han reddede den. Det gør det lidt nemmere at stå med pressen efter kampen, og det kunne godt være, at den havde kørt rundt i hovedet på mig, når jeg skal lægge mig på puden, fortæller forsvarsspilleren.

Inden straffesparket blev Mads Lauritsen kåret til kampens spiller på stadion, efter han i første halvleg headede viborgenserne på 1-0.

Forsvarsspilleren fik desuden sit andet gule kort ved forseelsen, og han er derfor ikke med, når Viborg møder AGF i Aarhus i næste runde. AaB skal vaske skuffelsen af sig, når holdet får besøg af FC København.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.