Aalborg Håndbold reddede point i Skjern efter højdramatisk afslutning

Onsdag aften kunne aalborgenserne have sikret en plads i DM-semifinalen, men de fandt slet ikke topniveauet i det vestjyske

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

HÅNDBOLD:De danske mestre fra Aalborg Håndbold kunne med en sejr selv have booket plads i semifinalerne, men de måtte nøjes med uafgjort 28-28, da de onsdag aften gæstede Skjern i slutspillet. Senere skulle det vise sig alligevel at være nok til at gå videre.

Svenske Felix Claar udlignede for nordjyderne med ét minut igen, men da der blot manglede tre sekunder sendte Skjern tilsyneladende sejrsmålet i kassen. Sekundet forinden var der dog fløjtet for frikast, og efterfølgende mente vestjyderne, at Simon Gade i målet stod i vejen for, at de kunne hente bolden hurtigt tilbage.

Dommerne valgte at kigge situationen igennem på video og vurderede, at Gade ikke gjorde noget aktivt for at stille sig i vejen. Siden ramte Oliver Norlyks afslutning i sidste sekund i Aalborgs parader, og derved delte de to mandskaber pointene mellem sig.

Aalborg Håndbold kom ellers flyvende ud til kampen og førte 4-0 efter bare fire minutters spil via fremragende kontraspil. Her stoppede effektiviteten dog brat. Skjern tog en timeout og gik over til at spille syv mod seks. Samtidig rullede Robin Haug i målet i lange faser gardinet ned for aalborgenserne, der brændte 10 frie afslutninger i resten af første halvleg.

Aalborg-træner Stefan Madsen var hverken tilfreds med sit hold eller dommernes svingende linje i onsdagens opgør. Arkivfoto: Torben Hansen

Aalborg-træner Stefan Madsen var hverken tilfreds med sit hold eller dommernes svingende linje i onsdagens opgør. Arkivfoto: Torben Hansen

Selvom Mikael Aggefors også stod solidt, var Aalborg-føringen skrumpet til 7-5 efter et kvarters spil. Turboen og effektiviteten blev dog genfundet - med hjælp fra tre sikkert omsatte straffekast fra Buster Juul - og syv minutter før pausesignalet så det igen særdeles komfortabelt ud for nordjyderne, der var i front 14-7.

Frem mod pausen tog niveauet dog et nyt fald hos Stefan Madsens tropper, som derfor måtte nøjes med en føring på 15-12 efter de første 30 minutter. Dermed var kampen stadig ganske åben.

Selvom Mikael Aggefors diskede op med tre hurtige redninger i anden halvleg, havde Aalborg Håndbold svært ved at slå kapital på det, fordi de selv fortsat brændte for meget og generelt spillede for langsomt. Efter ti minutters spil var føringen derfor svundet ind til 19-18.

Skjern foran med tre mål i slutfasen

Aalborgenserne fortsatte med at have svært ved at få angrebsspillet til at fungere og lave tekniske fejl, og midtvejs i anden halvleg var Skjern for første gang i front (21-20). Vestjyderne øgede til 28-24 med syv minutter igen, men netop som de så ud til at være på sejrskurs, gik de i stå og blev bange for at angribe.

Simon Gade afløste Aggefors og fik for alvor fat i målet - godt hjulpet af et forsvar, der også steppede op - og samtidig kom Nikolaj Læsø ind i angrebet og ramte pludselig plet med sine skud. Derfor lykkedes det trods alt Aalborg at hive det ene point, som i den sidste ende viste sig at være meget vigtigt.

Aalborg Håndbold fører stadig slutspilspuljen med syv point for fire kampe. TTH Holstebro, der senere onsdag slog Skanderborg, er nummer to - ligeledes med syv point. Skjern har tre point på tredjepladsen, og selvom de stadig kan nå op på syv point, kan de ikke overhale de to tophold, fordi de sluttede højere i grundspillet.

Skanderborg er i sidst i puljen med to point.

Skjern-Aalborg 28-28 (12-15)

Mål Skjern: Bjarte Myrhol 6, Oliver Norlyk 5, Anders Eggert 4, Jesper Konradsson 4, Rene Rasmussen 4, Jørgen Rasmussen 3, Elvar Örn Jonsson 1, Jonathan Stenbäcken 1.

Mål Aalborg: Sebastian Barthold 5, Magnus Saugstrup 5, Henrik Møllgaard 4, Buster Juul 4, Jonas Samuelsson 3, Felix Claar 3, Lukas Sandell 2, Nikolaj Læsø 2

Udvisninger: Skjern 3, Aalborg 1

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.