Aalborg Håndbold slukkede Mors-Thys sidste sæsonhåb

Aalborg Håndbold var uden flere profiler, da de scorede efter behag og endte et ligeledes afbrudsramt Mors-Thy-holds drømme om en semifinale

Mors-Thy kunne ikke holde Aalborgs offensive profiler fra fadet, og derfor endte det i et nederlag, der sendte deres sidste tro på semifinaler i gruset.  <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Mors-Thy kunne ikke holde Aalborgs offensive profiler fra fadet, og derfor endte det i et nederlag, der sendte deres sidste tro på semifinaler i gruset.  Foto: Kim Dahl Hansen

HÅNDBOLD:Mors-Thy Håndbold havde kniven for struben, da de søndag eftermiddag besøgte de nordjyske rivaler fra Aalborg Håndbold. 

Mors-Thy skulle vinde for at gøre sig forhåbninger om videre avancement fra HTH Herreligaens slutspil. Aalborg Håndbold havde sikret sig en plads i semifinalerne, og spørgsmålet var kun, om de skulle have første- eller andenpladsen i slutspilsgruppen, og mesterholdet var også en for stor mundfuld for Mors-Thy denne søndag. Aalborgenserne vandt opgøret 38-34.

Se billedgalleri fra kampen nederst i artiklen

Hjemmeholdet plejer at komme blæsende fra start i deres kampe i Sparekassen Danmark Arena, men det var ikke et hæsblæsende tempo, de lagde ud med de første par minutter.

Der var måske stadig lidt træthed fra turen til Ungarn i midtugen, der skulle ud af kroppen, men som minutterne gik, fik Aalborg da også skruet op for tempoet, og når de gjorde det, havde gæsterne fra Mors-Thy svært ved at følge med.

Aalborg Håndbolds 18-årige Christian Termansen var den helt store oplevelse i kampen med sine otte scoringer. <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Aalborg Håndbolds 18-årige Christian Termansen var den helt store oplevelse i kampen med sine otte scoringer. Foto: Kim Dahl Hansen

En god start af unge Christian Termansen på højre back gav aalborgenserne en tidlig føring på to mål, mens det ligeledes var unge Victor Norlyk, der holdt Mors-Thy inde i opgøret i deres offensive ende med et par flotte scoringer. 

Det skal desuden siges, at Mors-Thy havde en startformation uden deres to norske landsholdsspillere Sander Øverjordet og Erik Toft. Øverjordet var ikke med i truppen, mens Toft tilsyneladende pådrog sig en skade i opvarmningen og siden tilbragte hele første halvleg på en motionscykel. 

Aalborg Håndbold var også uden flere stjerner, nemlig Lukas Sandell, Henrik Møllgaard og Sebastian Barthold, men deres brede trup havde nemmere ved at kapere de manglende navne, da de bare sætter klassespillere ind på de positioner, hvor de fraværende normalt huserer, og derfor kunne hjemmeholdet også gå til pause foran 21-15. 

Til anden halvlegs start var Erik Toft hoppet af motionscyklen, og for det var sidste chance for Mors-Thy at komme tilbage i opgøret. 

Aalborg Håndbold - Mors-Thy 38-34

  • Håndbold, HTH Liga, slutspil
  • Stillinger undervejs: 1-2, 6-4, 10-7, 14-11, 18-14, (21-15), 26-18, 31-23, 34-29, 36-32
  • Mål, Aalborg: Christian Termansen 8, Buster Juul 7, Nikolaj Læsø 5, Felix Claar 4, Jesper Nielsen 4, Aron Palmarsson 2, Johan Samuelsson 2, Marinus Munk 1, Kristian Bjørnsen 1, René Antonsen 1, Victor Kløve 1, Benjamin Jakobsen 1
  • Mål, Mors-Thy: Mads Hoxer 7, Lasse Pedersen 6, Bjarke Christensen 5, Andreas Nielsen 4, Emil Hansson 4, Erik Toft 3, Kristian Vukman 2, Victor Norlyk 2, Axel Franzen 1
  • Udvisninger: Aalborg 1, Mors-Thy 0
  • Tilskuere: 4057 i Sparekassen Danmark Arena

Aalborg blev dog ved med at køre på og var hurtigt foran med otte mål i anden halvleg, og det lignede en afgjort affære med 25 minutters spil tilbage af kampen. 

Mors-Thys cheftræner Niels Agesen forsøgte flere ting for at komme tilbage i opgøret. Blandt andet ændrede han til et meget offensivt forsvar med 20 minutter tilbage, mens han ledte efter den rigtige angrebskonstellation.

Da hjalp lidt, for Mors-Thy hentede en smule ind på favoritterne, men det var aldrig rigtig nok til at true Aalborgs velsmurte maskine. Derfor kunne hjemmeholdet sikre sig den sejr, de var på sporet af gennem 60 minutter.

Aalborgs næste opgør er onsdag mod Telekom Veszprém, hvor de skal forsøge at hente et 29-36 nederlag i Ungarn i Champions League-kvartfinalen, inden de søndag skal forsøge at hente point hjemme mod Skjern for at sikre førstepladsen i deres slutspilsgruppe i den hjemlige liga.

Mors-Thy har udspillet deres chance for avancement, men spiller deres sidste opgør i slutspillet ligeledes søndag 22. maj ude mod Fredericia. 

Aalborg Håndbold - Mors-Thy

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.