Aalborg Håndbold

Aalborg løb over Lemvig og "låner" igen førstepladsen

Aalborg Håndbold vandt fredag aften sikkert 36-29 over Lemvig-Thyborøn og fik fornuftig optakt til Final4 i næste weekend

Foto: Hans Ravn

Foto: Hans Ravn

HÅNDBOLD:Når man hedder Aalborg Håndbold skal der kunne sættes lighedstegn mellem to point og hjemmekamp mod Lemvig-Thyborøn.

Det lille regnestykke fik aalborgenserne da også til at gå op fredag aften, besejrede vestjyderne 36-29 og indtager, i hvert fald for en stund, førstepladsen i Herreligaen.

Selvom Aalborg skal vinde ni, måske endda ti, ud af ti hjemmekampe mod Lemvig, er oprykkerne ikke "bare" en opgave, der kan vinges af ved at springe over, hvor gærdet er lavest. De har ben i næsen, holdet fra Vestjylland. Dog oftest på hjemmebane, hvor Lemvig har hentet 11 af 13 point hidtil i sæsonen.

I det omvendte opgør i Lemvig var det nordjydernes kontrafase, som kvalte gæsterne, og det var da også her, at de første niveaumæssige spring mellem top og bund lod sig bemærke.

Foto: Hans Ravn

Foto: Hans Ravn

Lemvig havde fint held til at få lavet nogle store krydsbevægelser uden at afgøre det på førstebolden, men bevarede tålmodigheden for oftest finde Mads Thymann eller Jonas Gade i fart, som lidt for uhindret fik lov til at trykke af fra distancen. Omvendt kæmpede Aalborg en smule med farten i eget angrebsspil og efter 13 minutter stod der 8-8.

Herefter fik Aalborg Håndbold dog sparket til tempoet mellem buerne. Først fandt Møllgaard med en diagonalaflevering Mark Strandgaard, der gjorde, som fløje nu engang gør - tyvstartede en smule - og udnyttede sit forspring til at bringe Aalborg på 10-8, før norske Sebastian Barthold kort efter, også i kontra, sendte nordjyderne på plus tre efter et kvarter.

Mere Aalborg, samme tempomæssige opskrift og større afstand. Jesper Meinby fra fløjen og 16-11 fem minutter før pausen. Det berømte ro syntes at sænke sig over Aalborg - og så alligevel. For en my ukoncentration sneg sig ind, og i stedet for at blæse Lemvig ud i omklædningsrummet, blev det i stedet med en 18-14 margin.

En flyvende Møllgaard

Med langtidsskaden til Andreas Holst blev der, ganske naturligt, skubbet ekstra offensive opgaver over på Henrik Møllgaard, hvilket cheftræner Stefan Madsen også annoncerede i optakten. Derudover stod Tobias Ellebæk nu også som den klare førsteserver på backen, og den rolle tog skibonitten til sig.

Når Omar Ingi Magnusson gjorde sin direkte modstander lidt rundtosset, var der gode rum for Møllgaard og Ellebæk at arbejde videre på. Møllgaard fik med syv mål også vist, at han fortsat er meget mere end det mærkat som "forsvarsspecialist", han ofte påklistres.

Stående flæk fra den danske verdensmester og 21-16 efter 35 minutter.

Foto: Hans Ravn

Foto: Hans Ravn

Vi vender lige tilbage til det med soliditeten i det vestjyske næseben. For bedst som Aalborg, igen, lignede et hold, som var ved at lægge afgørende afstand, maste gæsterne sig tilbage.

En meget direkte Jonas Gade prikkede hul på Mikael Aggefors i Aalborg-målet og reducerede til 20-23.

Tættere end det kom ligaoprykkerne dog ikke nordjyderne. Gæsterne forsøgte ellers at bryde den aalborgensiske angrebsrytme ved at mandsopdække Omar Ingi Magnussen, men det mere plads at spille på, passede nordjyderne ganske fint.

Janus Smarason med et kryds omkring venstreback, hvor Henrik Møllgaard lige hoppede ind i en tidsmaskine og rejste tilbage til året 2015, svævede og klynede kuglen ned i det lange hjørne til 28-22 føring med et kvarter igen.

Aalborg endte med at kontrollere pointene, begge to, i hus og vandt altså 36-29 over Lemvig-Thyborøn. Dermed "låner" nordjyderne førstepladsen i Herreligaen tilbage fra GOG. Fynboerne har dog spillet en kamp mindre.

Kampfakta

Aalborg Håndbold - Lemvig-Thyborøn Håndbold 36-29 (18-14)

Aalborg: Henrik Møllgaard 7, Tobias Ellebæk 6, Mark Strandgaard 5, René Antonsen 4, Janus Smarason 3, Sebastian Barthold 3, Omar Ingi Magnusson 3, Magnus Saugstrup 3, Jesper Meinby 1

Lemvig-Thyborøn: Jonas Gade 6, Mads Thymann 6, Rasmus Porup 5, Jesper Kokholm 4, Mark Nikolajsen 4, Jørgen Rasmussen 2, Michael Thøgersen 1, Mathias Porsholdt 1

Stillinger undervejs: 4-2, 8-6, 12-9, 16-11, 18-14, 22-18, 27-21, 30-25, 34-27, 36-29

Udvisninger: Aalborg 4, Lemvig-Thyborøn 4

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.