Aalborg-profil kigger fremad: Vi er stadig det bedste hold

GOG rokkede med DM-titlen ved Aalborgs dominans, men nordjyderne er stadig bedst, mener Henrik Møllgaard.

Efter tre DM-titler i træk måtte Aalborg Håndbold i denne sæson nøjes med sølv. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Efter tre DM-titler i træk måtte Aalborg Håndbold i denne sæson nøjes med sølv. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

15 års venten på DM-guld sluttede søndag for GOG.

Med en 27-26-sejr i Aalborg stødte fynboerne, der også vandt grundspillet, de foregående tre års mesterhold fra tronen.

Den knebne sejr og dermed DM-guldet var fortjent, erkender Aalborg-profilen Henrik Møllgaard. Han er dog ikke bekymret på sigt.

- Jeg synes stadig, vi er det bedste hold. Men derfor kan vi godt tabe til GOG på dagen, og det gjorde vi desværre denne gang, siger landsholdsspilleren.

GOG's triumf rykker muligvis lidt ved magtbalancen i dansk herrehåndbold, men for Møllgaard og kompagni er intet ændret fremadrettet.

- Vi skal nok lige sove lidt på det her, men så vil vi jo også derefter se, at det i mange år overvejende er gået vores vej på grund af den stabilitet, som vi har bygget op.

- Selvfølgelig vender vi stærkt tilbage, og reelt er intet jo forandret for os, når vi møder ind til næste sæson. Vores helt store mål er stadig at blive dansk mester.

- På den måde rykker det selvfølgelig nok en del på GOG's selvforståelse, efter at de i mange år har været lige ved og næsten, men ikke ret meget på vores, siger Møllgaard.

Aalborg får fra næste sæson tilgang af verdensstjernen Mikkel Hansen og et år senere landsholdskollegerne Nicklas Landin og Simon Hald.

GOG siger omvendt farvel til blandt andre Mathias Gidsel, Morten Olsen, Emil Lærke og begge sine målmænd denne sommer.

Gidsel, der skifter til Füchse Berlin, er optimistisk på sine snart tidligere holdkammeraters vegne.

- Aalborg bliver ved med at opruste, men GOG bliver også ved med at eksistere, og mesterskabet er et ekstra skub til det arbejde, der bliver lavet i klubben.

- Aalborg gør tingene på én måde, og GOG gør tingene på en anden måde. Og nu fik vi bevist, og GOG-måden med stort hjerte og talentfokus kan give DM-titler, siger Gidsel.

GOG-træner Nicolej Krickau kan se frem mod en udfordrende sæson med Champions League ud over DM-forsvaret, men først skal DM-guldet fejres.

- Næste skridt for os er en uges fest. Men derefter skal vi være en del af toppen i dansk håndbold hvert år, og så skal der også nok falde en titel af i ny og næ, siger han.

Krickau blev den GOG-træner, der hev sværdet ud af stenen og bragte det danske mesterskab tilbage til Gudme. Han vil dog helst fjerne fokus fra sig selv.

- Det skal ikke handle om mig, for der har godt nok været mange frivillige og en administration, der har knoklet løs siden klubbens konkurs i 2010.

- Det betyder så utroligt for så mange at få denne forløsning. Men jeg er selvfølgelig stolt over, at jeg var med til at løse opgaven til sidst.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden