Ændring af overtidsregel i NFL skal give fair afgørelse

Fremover vil begge hold i en slutspilskamp være sikret en angrebsserie, når kampene går i overtid.

Josh Allen (tv.) fik ikke chancen i overtiden mod Kansas City Chiefs i denne sæsons slutspil. <i>Jamie Squire/Ritzau Scanpix</i>

Josh Allen (tv.) fik ikke chancen i overtiden mod Kansas City Chiefs i denne sæsons slutspil. Jamie Squire/Ritzau Scanpix

Lodtrækningen, om hvem der starter med bolden i overtiden, vil fremover ikke få samme betydning i NFL. I hvert fald ikke i slutspillet.

Tirsdag stemte de 32 NFL-ejere for en regelændring, der betyder, at begge hold er sikret at komme i angreb, når en slutspilskamp går i overtid.

Det skriver nfl.com.

Hidtil har det været sådan, at hvis holdet, som startede med bolden, scorede touchdown på første angrebsserie, så var kampen afgjort.

Med den nye regel vil modstanderen få chancen for at udligne med en angrebsserie efterfølgende. Dog skal det fortsat ske inden for de 15 minutters spilletid, som en overtid varer.

Før 2010 var det faktisk sådan, at et hold kunne afgøre en overtid ved blot at score på et field goal. Det gav en gigantisk fordel til holdet, som vandt lodtrækningen. Det blev ændret - også for grundspillet.

Overtidskampene siden seneste regelændring har dog vist, at lodtrækningen om at begynde med bolden fortsat giver meget ulige vinderchancer.

10 ud af 12 hold i slutspilskampe, som har vundet lodtrækningen inden overtiden, er løbet af med sejren. I grundspillet har tendensen ikke været så tydelig, hvorfor regelændringen for nu kun gælder slutspillet.

- Vi forsøger altid at forbedre sporten, og det, som virkelig har drevet beslutningen om en ændring, har været data. Vi har set på fakta, og hvad der er sket, siger NFL-chef Roger Goodell til nfl.com.

Seneste eksempel på det afgørende i at vinde lodtrækningen til overtiden så man i seneste sæson.

I den ene af AFC's divisionsfinaler stod der 36-36 efter endt spilletid, i en kamp hvor begge holds quarterbacks - Patrick Mahomes (Kansas City Chiefs) og Josh Allen (Buffalo Bills) - imponerede stort.

Men det var kun Mahomes, som fik chancen for at afgøre kampen. Chiefs vandt lodtrækningen, og Mahomes førte sit hold til touchdown på første angrebsserie. Og så var den kamp slut.

Med den nye regel ville Allen have fået chancen for at slå tilbage og holde liv i kampen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.