Ærgerlig fjerdeplads giver Kron tro på etapesejr i Touren

Andreas Kron fornemmer, at han kan køre med om Tour-sejr efter sin fjerdeplads på lørdagens etape

Andreas Kron blev nummer fire i et stjernebesat opløb i Lausanne. Her kan han skimtes med blå hjelm mellem Wout van Aaert (i grønt) og Tadej Pogacar i den gule trøje. <i>Foto: Thibault Camus/Ritzau Scanpix</i>

Andreas Kron blev nummer fire i et stjernebesat opløb i Lausanne. Her kan han skimtes med blå hjelm mellem Wout van Aaert (i grønt) og Tadej Pogacar i den gule trøje. Foto: Thibault Camus/Ritzau Scanpix

Nogle ryttere skal køre adskillige Tour de France for at opnå en topplacering på en etape. Andreas Kron har opnået det i første hug.

Med en fjerdeplads på 8. etape til Lausanne gjorde debutanten sig fortjent til rygklap og ros fra holdkammeraterne på Lotto Soudal. Men hans egen første følelse er primært ærgrelse.

- Man kan ikke sige tillykke, synes jeg. Men man kan godt sige: "Godt kørt". Det er en flot placering, men når man er så tæt på, vil man også gerne vinde, siger Andreas Kron.

På den seje stigning op mod stadion i Lausanne blev det endnu en powerfinale mellem eksplosive ryttere. Her var kun vinderen, Wout van Aert, Michael Matthews og Tadej Pogacar bedre end den 24-årige dansker.

- Det er et godt selskab at blive nummer fire i, og det byder på muligheder i de kommende to uger.

- Det går op og ned. I går (fredag, red.) var det lidt tungt, men i dag var det godt igen. Det er ikke hver dag, man har chancen for at vinde i Touren. Men nu gav jeg det et skud.

- Jeg kommer ind med et mål om at vinde en etape. Hvis jeg en dag rammer udbruddet, så skal jeg forhåbentlig ikke kæmpe med dem, jeg kæmpede med her, siger Andreas Kron.

Som det sig hør og bør sender han også en tak til sine mere prominente og erfarne holdkammerater.

- Jeg er meget beæret over den hjælp, jeg fik. Jeg sad godt de sidste 50 kilometer, og Caleb Ewan leverede mig ind på stigningen.

- Det viser også, at atmosfæren er god, og at vi er på vej i den rigtige retning, selv om vi ikke helt har fået de resultater, vi gerne ville have, siger Andreas Kron.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.