Afklaring glæder ny AaB-træner: Det har været ude af mine hænder

Lars Friis har i de seneste seks uger modtaget meget sparsom information om sin egen fremtid.

Lars Friis skal bruge de første dage som træner i AaB på at observere, og så er han klar til at afsløre sin slagplan (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Lars Friis skal bruge de første dage som træner i AaB på at observere, og så er han klar til at afsløre sin slagplan (Arkivfoto). Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Tirsdag kom afklaringen endelig.

Efter et særpræget forløb med forhandlinger mellem Viborg FF og AaB står det klart, at Lars Friis onsdag begynder i sit nye job som AaB-træner.

Egentlig skulle han først have forladt sit trænerjob i Viborg 1. august, men AaB har haft pungen oppe af lommen for at få Lars Friis allerede nu.

- Det er dejligt med en endelig afklaring. Jeg er glad for, at vi er et sted nu, hvor vi alle kan fokusere på det, vi er sat i verden for, siger Lars Friis.

25. januar - for seks uger siden - meddelte de to klubber, at Lars Friis skulle skifte til AaB 1. august. Indtil da skulle han fortsat stå i spidsen for Viborg.

3. februar blev den plan lavet om. Viborg ville have en træner, der var 100 procent engageret og skrev derfor kontrakt med Jacob Friis, der omgående overtog Lars Friis' job.

Lars Friis skulle dog fortsætte med at udføre "cheftræneropgaver" i Viborg indtil 1. august, som sportschef Jesper Fredberg sagde til TV3 Sport. Hvad det gik ud på, vil Lars Friis ikke afsløre.

- Det skal du spørge Jesper om, hvis han har lyst til at uddybe det, siger Lars Friis, som altså ikke bare fik lov at skifte kvit og frit til AaB.

Siden Lars Friis blev sat fra bestillingen, har AaB og Viborg ad flere omgange forhandlet om et tidligere skifte, men det har hovedpersonen ikke selv haft synderligt indblik i.

- Det er meget sparsomt, hvad jeg har været i dialog med de to parter om. Jeg har fået det meste fra medierne, siger Lars Friis, som slår fast, at han har håndteret den prekære situation med ophøjet ro.

- Jeg har ikke været frustreret eller noget. Verden er, som den er, og det har været ude af mine hænder, siger Lars Friis, som dog afslører, at han ikke er god til at være i situationer, hvor han er parkeret mellem to job.

Lars Friis slår fast, at han har nydt sin tid i Viborg, som han i sidste sæson førte op i Superligaen, efter at han overtog trænerjobbet midtvejs i sæsonen.

I denne sæson har Viborg fortsat de gode takter og gjort en god figur i landets bedste række.

Succes har der altså været nok af, og derfor har Lars Friis måttet leve med, at han med sin afsked har skuffet Viborgs fans.

- Det er en del af det. Jeg vidste, jeg ville skuffe nogen, og det har jeg det ikke ret godt med. Men der er så stor kærlighed til klubben fra fans, at det er helt naturligt, at nogen bliver sure, når sådan noget her sker.

Tilbuddet fra AaB var dog umuligt at afvise for Lars Friis, som ser den nordjyske klub som en topklub i dansk fodbold.

AaB har da også indløst billet til mesterskabsspillet efter en sæson, hvor klubben har sagt farvel til cheftræner Marti Cifuentes og siden har været under ledelse af den 29-årige midlertidige cheftræner, Oscar Hiljemark.

- Jeg skal bruge de første dage på at observere. Jeg skal tættere på spillertruppen og staben, og så skal der twistes lidt her og trykkes lidt der. Hvad det går ud på, deler jeg med staben og spillerne, før jeg deler det med pressen.

- Der er lavet et fremragende stykke arbejde under den tidligere træner, og den stab, der tog over efter Marti, har gjort det fremragende, siger Lars Friis.

Den nye AaB-træners første alvorlige opgave kommer på mandag, hvor nordjyderne møder OB i Superligaen.

Lars Friis har tidligere blandt andet været assistenttræner i AGF og træner for B-holdet i den engelske klub Brentford.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.