Danskere opgiver World Games

De danske landshold i strandhåndbold har måttet opgive at nå til USA for at deltage i de små sportsgrenes OL

KASTRUP:Det samlede danske hold ved World Games, der er kendt som de mindre sportsgrenes svar på OL, er blevet stærkt amputeret. Således er både herrernes og kvindernes landshold i strandhåndbold blevet forhindret i at nå frem til turneringen i USA, der begynder på mandag.

Et aflyst fly fra København til Amsterdam fredag har spændt ben for de danske hold, oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside. Man afsøgte andre muligheder for at nå til USA, men det lod sig ikke gøre.

- Vi er kede af situationen, men vi har afsøgt alle muligheder for at komme afsted på alternative måder, via andre lufthavne, i mindre grupper og så videre, siger udvalgsformand i DHF, Betina Lyng Bjerre.

- Men med en stor gruppe, der skal rejse, sommerferietravlhed og en presset flybranche har det simpelthen ikke kunne lade sig gøre at komme afsted.

Det var første gang, at Danmark skulle have landshold med ved World Games. Ikke mindst herreholdet kunne tillade sig at have store forventninger til turneringen, da det blot er to uger siden, holdet vandt VM-sølv.

- Det er bare en massiv skuffelse, som vi alle står med. Det var ikke det, nogen af os havde regnet med, da vi stod og pakkede kufferten fredag. Jeg ved, at DHF og TravelSense har arbejdet på højtryk og gjort alt, hvad de kunne for at finde en anden mulighed, men det har bare ikke kunnet lade sig gøre, siger herrernes landstræner, Gorm Andersen.

62 danske atleter var udtaget til World Games, men med afbuddet fra de to landshold i strandhåndbold er 20 spillere forhindret i at deltage i amerikanske Birmingham.

World Games begyndte torsdag og fortsætter frem til 17. juli.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.