Afrikansk sprinter råber op og får lov til at rejse til USA

Kenyanske Ferdinand Omanyala har fået godkendt et indrejsevisum til USA efter sit opråb torsdag morgen.

Ferdinand Omanyala har fået godkendt sin visumansøgning og kan derfor rejse til USA for at deltage i VM, der går i gang fredag. (Arkivfoto). <i>Yasuyoshi Chiba/Ritzau Scanpix</i>

Ferdinand Omanyala har fået godkendt sin visumansøgning og kan derfor rejse til USA for at deltage i VM, der går i gang fredag. (Arkivfoto). Yasuyoshi Chiba/Ritzau Scanpix

Afrikas hurtigste mand Ferdinand Omanyala kommer formentlig alligevel til at deltage ved det forestående VM i USA.

Den 26-årige kenyaner fortalte ellers torsdag morgen, at han havde opgivet at komme til VM, der begynder fredag i Oregon, på grund af et manglende svar på en ansøgning om indrejsevisum til USA.

Efter opråbet er der kommet skred i sagen, og pludselig er der kommet svar på hans visumansøgning.

- Omanyala blev kaldt ind til sportsministeriet her til morgen og fik et visum, så han kan rejse. Han bør derfor komme med et fly i aften, så han kan lande i Oregon i morgen tidlig, siger træner Duncan Ayiemba til AFP.

Torsdag morgen afslog Ferdinand Omanyala selv muligheden for, at han kunne nå til Oregon i tide, hvis han skulle få godkendt sin visumansøgning i løbet af torsdagen.

Det skyldtes, at konkurrencen i 100-meterløb går i gang allerede fredag.

Kenyaneren er verdens tredjehurtigste i år i tiden 9,85 sekunder. Kun de to amerikanere Fred Kerley og Trayvon Bromell er hurtigere.

I september sidste år satte Omanyala den niendehurtigste tid i historien, da han tilbagelagde den ikoniske distance på 9,77 sekunder. Det var samtidig afrikansk rekord.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.