EH Aalborg

Afvist hos DHF: Forventet afgørelse for EH Aalborg

EH Aalborg fik som ventet afslag i Håndboldens Appelinstans

Henrik Skals venter spændt på afgørelsen i Danmarks Idræts Forbund. Arkivfoto: Torben Hansen

Henrik Skals venter spændt på afgørelsen i Danmarks Idræts Forbund. Arkivfoto: Torben Hansen

HÅNDBOLD:Det var ganske ventet, da EH Aalborg sammen med Nordsjælland Håndbold og Odder Håndbold fik afslag i Håndboldens Appelinstans, hvor klubberne har anket den tvangsnedrykning, de blev ikendt, som følge af håndboldens tidlige turneringsstop i denne sæson.

Appelinstansen har vurderet, at den ikke har den fornødne hjemmel i DHF’s love til at behandle en beslutning fra DHF’s repræsentantskab.

Klubberne har nemlig allerede beslutningen til Danmarks Idræts Forbund, og denne afgørelse var mere kosmetisk i forhold til, hvem der skal træffe beslutningen.

- Det her er ikke et nederlag som sådan, da vi jo allerede har anket en gang til DIF, siger direktør Henrik Skals.

- Så vi er ikke nedslået af den her afgørelse. Men vi venter selvfølgelig spændt på afgørelsen fra DIF, siger Henrik Skals, der venter en afgørelse inden for den næste måneds tid.

Klubberne håber, at DIF-domstolen vil sende sagen tilbage til Håndboldens Appelinstans, som så skal tage stilling til, om det var juridisk holdbart, at klubberne blev dømt til nedrykning.

Måske kan EH Aalborg og de øvrige klubber finde hjælp i afgørelser i andre lande. Tirsdag aften besluttede den øverste franske domstol, Conseil D’Etat, nemlig at tvangsnedrykningerne af Amiens og Toulouse fra den bedste franske fodboldrække ikke havde hjemmel i lovgivningen.

Og derfor har domstolen valgt at suspendere nedrykningerne og har bedt ligaforeningen om at finde en ny løsning.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.