AGF går efter dansk træner: Det vil være perfekt

Et perfekt scenarie er, at David Nielsens afløser er dansk, men livet er ikke altid perfekt, siger sportschef.

Stig Inge Bjørnebye (th.) har været sportschef i AGF siden april sidste år. Her flankerer han David Nielsen ved onsdagens pressemøde. <i>Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix</i>

Stig Inge Bjørnebye (th.) har været sportschef i AGF siden april sidste år. Her flankerer han David Nielsen ved onsdagens pressemøde. Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

David Nielsen forlader AGF, når klubben lørdag har spillet sin sidste kamp i sæsonen mod FC Nordsjælland. Derefter skal klubben finde en ny træner.

Hvis det står til sportschef Stig Inge Bjørnebye, må det meget gerne være en dansker, der overtager tøjlerne i den stolte fodboldklub fra Aarhus.

- Det ville være perfekt. Men det er ikke altid, vi lever i en perfekt verden, siger den norske sportschef på et pressemøde onsdag og sætter ord på nogle af fordelene ved en dansk træner.

- Man kender ligaen og kulturen og så videre. Det vil være naturligt at kigge der først. Men så må man jo udvide. Det vigtigste er kompetencerne, profilen, lederevnerne, spillestilen, cv'et og erfaringen, siger han.

Svenske Søren Åkeby er AGF's seneste udenlandske træner. Han stod i spidsen for holdet fra 2003 til 2005.

Siden dengang har folk som Erik Rasmussen, Peter Sørensen, Morten Wieghorst og Glen Riddersholm trænet aarhusianerne - med blandet succes.

Da AGF på sin hjemmeside afslørede, at man afslutter samarbejdet med David Nielsen, var budskabet, at der er behov for nye idéer.

Hvad det helt præcist går ud på, vil Stig Inge Bjørnebye ikke sætte ord på.

- Nye idéer er et vidt begreb. Det handler hele tiden om, at vi skal udvikle vores spil. Det kommer til at handle om en masse ting, siger sportschefen.

Han fortæller, at man i en fodboldklub hele tiden har og opdaterer en liste over potentielle trænerkandidater. Det kunne jo være, at nogen midt i sæsonen var kommet og havde slået kløerne i David Nielsen, som han siger.

Hvornår en ny træner bliver præsenteret, er der ingen præcis afklaring på endnu. Det skal dog ske, inden næste sæson går i gang om knap to måneder, har klubben fastslået.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.