AGF hyrer tysk træner som David Nielsens afløser

Uwe Rösler har været træner for Brentford og en række klubber i Norden. Nu skal han træne AGF.

Uwe Rösler har holdt pause fra trænergerningen det seneste år. Forinden var han træner for Fortuna Düsseldorf i Bundesligaen. <i>Leon Kuegeler/Reuters</i>

Uwe Rösler har holdt pause fra trænergerningen det seneste år. Forinden var han træner for Fortuna Düsseldorf i Bundesligaen. Leon Kuegeler/Reuters

AGF har peget på Uwe Rösler som manden, der skal afløse David Nielsen på cheftrænerposten.

I en pressemeddelelse oplyser den aarhusianske fodboldklub, at tyskeren har skrevet under på en treårig kontrakt.

Rösler har holdt pause fra trænergerningen i et år, men har tidligere været forbi en række forskellige klubber.

Senest stod han i spidsen for Fortuna Düsseldorf, som han forlod i 2021.

Da AGF og David Nielsen kort før afslutningen på den forgangne sæson annoncerede deres brud, fortalte sportschef Stig Inge Bjørnebye, at førsteprioriteten var at finde en dansker.

Men valget er i stedet faldet på Rösler, der ifølge nordmanden har de "helt rette fodboldfaglige og ledelsesmæssige kompetencer".

- Han er en vindertype, der formår at kombinere spillestilsudvikling og trupudvikling med resultater. Og så står han for en type fodbold, som er i tråd med AGF's værdier, og som vi tror på, vil kunne skabe resultater, siger han.

Uwe Rösler har flere skandinaviske trænerjob på sit cv. I 2005 blev han ansat i norske Lillestrøm, hvor han to år tidligere havde afsluttet sin aktive fodboldkarriere.

Senere blev han træner i de to andre norske klubber Viking og Molde, inden han i 2011 blev manager i engelske Brentford.

Derfra gik turen videre til Wigan, Leeds og Fleetwood, inden han drog mod Sverige og blev cheftræner i Malmö FF.

- Uwe har gennem en længere årrække bevist, at han er en dygtig træner, der kan skabe resultater, og han besidder de kvaliteter, der skal til for at udvikle vores hold i den rigtige retning.

- Vi glæder os meget over, at det er lykkedes at tiltrække en trænerkapacitet som Uwe Rösler til AGF, siger Stig Inge Bjørnebye.

AGF vandt bronze i Superligaen for to år siden, men levede ikke op til egne forventninger i den netop afsluttede sæson. Her kæmpede aarhusianerne til sidst for at undgå nedrykning og endte på tiendepladsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.