AGF-løft i Brøndby skal sætte retning for fremtiden

Med indsatsen i 1-1-kampen mod Brøndby fik AGF vist noget af det, som skal løfte holdet fremover.

AGF's cheftræner, David Nielsen, giver nytilkomne Jack Wilshere et kram efter englændernes udskiftning mod Brøndby. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

AGF's cheftræner, David Nielsen, giver nytilkomne Jack Wilshere et kram efter englændernes udskiftning mod Brøndby. Claus Bech/Ritzau Scanpix

Søndag forduftede AGF's teoretiske mulighed for at komme i top-6 og dermed mesterskabsspillet i denne sæsons 3F Superliga.

Det skete med Randers' sejr over Silkeborg, inden AGF selv gik på banen i Brøndby. Men aarhusianerne havde allerede inden søndag afskrevet top-6.

- Folk siger, det var i dag, vi ikke kom i top-6. Men det var det ikke. Det var, da vi tabte i sidste uge. Og da vi tabte i Vejle. Da vi tabte mod FCN, vidste vi jo godt, det var slut. Det har været hårdt, siger AGF-træner David Nielsen.

Både han og søndagens anfører Sebastian Hausner lægger ikke skjul på, at det har været en hård uge efter nederlaget mod FC Nordsjælland i seneste runde.

Men derfor var det også ekstra rart for David Nielsen at se sit hold levere en god præstation mod Brøndby, som ellers kom med ni sejre i træk i bagagen.

For ikke kun 1-1-resultatet på en svær udebane gav fornyet optimisme. Det gjorde også den måde, AGF spillede på især i anden halvleg.

- Vi kom lidt hængende med hovederne til Brøndby Stadion, men vi var alle sammen enige om, at vi skulle tage et skridt i den rigtige retning, siger Sebastian Hausner.

Og det fik holdet vist ifølge cheftræneren.

- Vi er nødt til at blive bedre på bolden. For hvis ikke vi bliver det, så kommer vi ikke til at blive bedre. Vi har perioder med boldbesiddelse i dag, som vi aldrig har haft på Brøndby Stadion, lyder det fra David Nielsen.

Han havde givet den tidligere Arsenal-stjerne Jack Wilshere en plads i startopstillingen søndag.

Wilshere brændte ikke igennem, men sammen med resten af holdet fik han især i anden halvleg vist nogle takter offensive takter, der gav løfter om, at AGF er bedre, end hvad holdet har vist ellers i sæsonen.

Det er også en nødvendighed, slår David Nielsen fast.

- Vi er nødt til at udvikle det, for det er også den vej, fodbolden går. Vi har fået bedre spillere til, og de bedre spillere gider ikke at komme til os, hvis vi bare står og klasker bolden ad helvedes til, siger han.

- Vi er nødt til at udvikle holdet, for ellers kan vi ikke følge med de hold, som lige nu er de bedste.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Aldi opgiver Danmark - ny ejer overtager de fleste butikker
Luk