Ajax-bomber afløser Haaland i Dortmund

Sébastien Haller skifter Ajax ud med Dortmund og afløser Erling Haaland, som er skiftet til Manchester City.

Sébastien Haller skal de kommende år score mål for Dortmund i stedet for Ajax. (Arkivfoto). <i>Maurice Van Steen/Ritzau Scanpix</i>

Sébastien Haller skal de kommende år score mål for Dortmund i stedet for Ajax. (Arkivfoto). Maurice Van Steen/Ritzau Scanpix

Den tyske fodboldklub Borussia Dortmund har været på indkøb i hollandske Ajax og hentet den ivorianske angriber Sébastien Haller, som er blevet udstyret med en kontrakt frem til sommeren 2026.

Det oplyser Dortmund på sin hjemmeside.

Haller, der især i sidste sæsons Champions League bombede mål ind for Ajax, skal i Dortmund afløse norske Erling Haaland, der er skiftet til Manchester City i England.

28-årige Haller er ikke et ukendt ansigt i tysk fodbold. Han har tidligere tørnet ud med succes for Eintracht Frankfurt.

Ifølge Ajax får den hollandske klub 31 millioner euro, svarende til cirka 232 millioner kroner, for Haller. Beløbet kan stige til samlet 34,5 millioner euro, tilføjer Ajax.

Hos Ajax scorede Haller 47 mål i 65 kampe. I sidste sæsons Champions League udmærkede Haller sig med hele 11 mål. Det blev blandt andet til mål mod netop Dortmund i begge gruppekampe mellem klubberne.

Haller vandt både det hollandske mesterskab og den hollandske pokalturnering med Ajax i angriberens første sæson i Amsterdam-klubben. I sidste sæson blev han ligatopscorer, da Ajax forsvarede mesterskabet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.