Alle russiske håndboldhold bliver suspenderet af EHF

Hverken hold eller dommere fra Rusland og Hviderusland må tage del i EHF's turneringer.

Hverken Rusland eller Hviderusland kommer til at have hold med i Det Europæiske Håndboldforbunds (EHF) turneringer i den kommende periode.

Det har forbundet mandag slået fast i en meddelelse på sin hjemmeside som reaktion på Ruslands invasion af Ukraine.

Forbundets øverste organ, eksekutivkomitéen, har været samlet til et ekstraordinært møde, hvor beslutningen blev taget.

Dermed går håndboldsporten i fodsporene på blandt andet fodbolden. Tidligere mandag blev de russiske fodboldlandshold og fodboldklubber udelukket fra alle internationale turneringer.

EHF oplyser desuden, at dommere og andre kampledere fra Rusland også er udelukket.

- Disse tiltag skulle indføres med øjeblikkelig virkning, da krigen i Ukraine fortsætter med at rase, hvilket bringer EHF's principper om samarbejde på europæisk plan i fare, lyder det fra EHF.

Udelukkelsen af Rusland og Hviderusland gælder på ubestemt tid, og EHF skal desuden på jagt efter nye værter til to strandhåndboldturneringer, som Rusland var vært for.

Aalborg Håndbold har i Champions League været oppe imod hviderussiske Meshkov Brest. Klubben lå til at slutte sidst i gruppespillet. Ingen russiske hold var med i den mest fornemme herreturnering.

På kvindesiden har Team Esbjerg været i gruppe med Rostov-Don. Den russiske klub sluttede på andenpladsen i gruppen, som Esbjerg vandt.

CSKA Moskva, som har danske Kathrine Heindahl i truppen, har også været med i turneringen, som den nu er blevet smidt ud af.

EHF vil i de kommende dage klarlægge, hvordan turneringerne fortsætter uden de russiske og hviderussiske hold.

Udmeldingerne om udelukkelser kommer, efter at sportens største organisation, Den Internationale Olympiske Komité (IOC), mandag anbefalede at udelukke alle russere og hviderussere fra internationale konkurrencer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.