Alt er på spil i tennisfinale præget af gensidig respekt

Både Casper Ruud og Carlos Alcaraz kan vinde første grand slam og blive nummer et i verden i US Open-finale.

Carlos Alcaraz har spillet mere end 13 timers tennis i sine tre seneste kampe. Men han føler sig fysisk og mentalt klar til søndagens finale mod Casper Ruud. <i>John Minchillo/Ritzau Scanpix</i>

Carlos Alcaraz har spillet mere end 13 timers tennis i sine tre seneste kampe. Men han føler sig fysisk og mentalt klar til søndagens finale mod Casper Ruud. John Minchillo/Ritzau Scanpix

Hvis karrierens første grand slam-titel ikke var motivation nok for tennisspillerne Casper Ruud og Carlos Alcaraz, er der søndag aften dansk tid endnu en stor milepæl på højkant.

Vinderen af US Opens finale i herresingle overtager samtidig førstepladsen på verdensranglisten fra russiske Daniil Medvedev.

- Det er så tæt på og alligevel så langt væk, ikke?, siger Alcaraz ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det er finalen i en grand slam og kampen om at blive nummer et i verden. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg var barn.

Alcaraz er blot 19 år og kan med en sejr blive den yngste nogensinde på verdensranglistens førsteplads i den åbne æra. Den rekord tilhører stadig australske Lleyton Hewitt, som i 2001 blev verdensetter i en alder af 20 år.

Trods sin unge alder har Alcaraz opnået mere i denne sæson, end de fleste tennisspillere kommer til på et år.

Fire ATP-titler og 50 sejre er det blevet til i 2022 for spanieren, som har slået den fire ældre Ruud i deres to indbyrdes møder.

Hvis Alcaraz kommer til finalen med lidt ømme stænger, er det dog ikke så mærkeligt. Hans tre sidste kampe op til finalen har været femsættere, der samlet er løbet op i mere end 13 timers tennis, men han føler sig alligevel klar til karrierens største opgave.

- Jeg har forberedt mig mentalt og fysisk for at kæmpe om store ting søndag, siger han.

- Jeg har spillet mod ham to gange og slået ham begge gange. Han spiller virkelig godt. Det ved jeg. Jeg skal vise mig fra min bedste side.

Ruud har erfaringen på sin side. Godt nok har han ikke vundet en grand slam-finale før, men den 23-årige nordmand nåede tidligere på året finalen i French Open.

Det var dog finalepladsen i Miami tidligere på året, der overbeviste ham om, at han også kan mænge sig med de bedste på andet end favoritunderlaget grus.

- Da jeg nåede finalen der, gjorde det noget for troen på mig selv, men jeg fik også respekt fra andre spillere. "Ham her kan spille på andet end grus".

- Hvis du kan indgyde få procenters frygt eller respekt i din modstanders hoved, hjælper det selvfølgelig, siger Ruud.

Verdens nummer syv ved, at han har bedst chancer for at slå Alcaraz ved at presse spanieren tilbage på banen.

- Hvis han træder frem, kan han gøre alt med bolden. Han kan slå en overbevisende vinder. Han har også god fornemmelse for sine stopbolde, forklarer nordmanden.

Finalen begynder klokken 22 dansk tid.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.