Amatør overhaler dansker i tjekkisk golfturnering

Nicole Broch Estrup delte andenpladsen i Czech Ladies Open efter en stærk sidste runde af tjekkisk amatør.

Jana Melichova strøg til tops i Czech Ladies Open med et slag ned til Nicole Broch Estrup. <i>Katerina Sulova/Ritzau Scanpix</i>

Jana Melichova strøg til tops i Czech Ladies Open med et slag ned til Nicole Broch Estrup. Katerina Sulova/Ritzau Scanpix

Nicole Broch Estrup jagtede søndag den første danske sejr på Ladies European Tour siden november 2020.

Men den 29-årige dansker måtte give fortabt over for den tjekkiske amatørspiller Jana Melichova, der snuppede sejren med en samlet score på 14 slag under par efter tre runder med hver 18 huller.

Broch Estrup sluttede i stedet på en delt andenpladsen med tjekken Klára Spilková. Begge sluttede med en samlet score på 13 slag under par.

Den 29-årige dansker startede søndag på en delt førsteplads, men blev efter en ujævn start med både birdies og bogeys overhalet af en stærk Melichova.

Det gjorde Broch Estrup til den jagtende spiller, og på dagens sidste ni huller var hun lige ved at indhente Melichova, da tjekken pludselig lavede tre bogeys i træk.

Hun holdt dog fast og matchede Broch Estrups sidste tre huller, hvilket akkurat rakte til samlet sejr. Den giver hende et beløb svarende til 225.000 kroner ud af den samlede præmiepulje på 1,5 millioner kroner.

Søndag var Broch Estrups klart dårligste runde af de tre i Czech Ladies Open.

Fredag brugte hun kun 65 slag og var alene på førstepladsen. Lørdag brugte hun 67 slag og delte førstepladsen, mens de 71 slag søndag altså kun rakte til at være lige ved og næsten.

Danmark er dermed stadig uden sejr på Ladies European Tour, siden Emily Pedersen vandt en spansk turnering i november 2020.

Nicole Broch Estrup vandt i 2015 sin første og eneste titel på touren, da hun sejrede i Helsingborg Open.

På herrernes DP World Tour, der tidligere hed European Tour, sluttede Rasmus Højgaard og Nicklas Nørgaard Møller som henholdsvis nummer 36 og 53 i BMW International i München.

Li Haotong vandt turneringen efter et omspilsdrama med belgiske Thomas Pieters. Det indbragte kineseren et beløb svarende til cirka 2,5 millioner kroner.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.