Amerikaner dropper køb af Wayne Rooneys Derby

Chris Kirchner har trukket sit bud på den kriseramte fodboldklub Derby tilbage. Ligaforening er bekymret.

Derby fik undervejs i 2021/22-sæsonen fratrukket 21 point på grund af klubbens økonomiske problemer. Som følge deraf rykkede holdet ned i den tredjebedste engelske fodboldrække, League One. (Arkivfoto). <i>Simon Bellis/Ritzau Scanpix</i>

Derby fik undervejs i 2021/22-sæsonen fratrukket 21 point på grund af klubbens økonomiske problemer. Som følge deraf rykkede holdet ned i den tredjebedste engelske fodboldrække, League One. (Arkivfoto). Simon Bellis/Ritzau Scanpix

Det bliver ikke Chris Kirchner, der overtager ejerskabet af den engelske fodboldklub Derby, som Wayne Rooney står i spidsen for.

Amerikaneren har arbejdet på at købe den kriseramte klub, men har nu droppet det og trukket sit bud tilbage.

Det bekræfter den engelske ligaforening, EFL, mandag.

Kirchner var allerede blevet godkendt som køber af Derby, der på grund af sine økonomiske problemer blev sat under administration i september sidste år. Fredag var der deadline for at gennemføre købet, og den indfriede Kirchner altså ikke.

- EFL står fast på at arbejde proaktivt sammen med klubbens administratorer, i takt med at de fastholder kontakten med en række interesserede parter, så målet om at opnå et salg kan ske hurtigst muligt, lyder det fra EFL ifølge Reuters.

Ifølge klubbens administratorer er der andre interesserede parter, som ønsker at gennemføre et opkøb af klubben så hurtigt som muligt.

- Vi forstår godt, at denne nyhed (om at Kirchner ikke overtager klubben, red.) vil gøre nogen bekymret.

- Men klubbens administratorer vil gerne slå fast over for klubbens ansatte, spillere og fans, at de fortsat har kontakt med et stigende antal interesserede parter, lyder det i en udmelding fra administratorerne ifølge Reuters.

Lørdag udtrykte EFL en "stigende bekymring" over, at Derby endnu ikke var blevet opkøbt, og bad klubbens administratorer om at blive en del af al korrespondance med potentielle købere.

Derby rykkede i den netop overståede sæson ud af Englands næstbedste række, The Championship, efter at have fået fratrukket 21 point på grund af de økonomiske problemer.

Wayne Rooney har været cheftræner for Derby siden 2020. I første omgang spillede han selv for klubben, der i den kommende sæson skal spille i League One.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden