Amerikaner gør en ende på Mark O. Madsens status som ubesejret

I tredje runde overgav Mark O. Madsen sig under MMA-kamp mod amerikanske Grant Dawson efter voldsomt greb.

Danske Mark O. Madsen kan ikke længere kalde sig ubesejret som professionel MMA-kæmper. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Danske Mark O. Madsen kan ikke længere kalde sig ubesejret som professionel MMA-kæmper. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danske Mark O. Madsen kan ikke længere kalde sig ubesejret i sin professionelle MMA-karriere.

Kort efter midnat natten til søndag taber Madsen til amerikanske Grant Dawson ved et UFC-stævne i Las Vegas i USA.

Amerikaneren viste sig simpelthen for stærk for danskeren og havde generelt overtaget i kampen.

I tredje runde lykkedes det Dawson at fange Madsen i et voldsomt greb (rear naked choke, red.), hvilket fik danskeren til at slå i gulvet og dermed overgive sig.

Optakten til kampen gik alt andet end glat.

Kort før Mark O. Madsens UFC-kamp natten til søndag opstod der tvivl om gennemførelsen, fordi Grant Dawson ikke klarede indvejningen. Han vejede mere end et kilo for meget.

Madsen accepterede dog og valgte at gennemføre kampen, men udtalte til Ekstra Bladet forud for kampen, at det "stinker", og at situationen kunne give Dawson en fordel.

Efter kåringen af Dawson som vinder så Madsen da også langtfra tilfreds ud - om det skyldtes præstationen eller vægtsituationen, vides ikke. Amerikaneren fik dog et håndtryk og et hurtigt kram.

I det efterfølgende interview undskyldte Dawson og anerkendte, at indvejningsproblemerne var en "plet" på præstationen, der med amerikanerens egne ord var en af hans hidtil bedste.

- Undskyld, det sker ikke igen, sagde han.

Madsen skulle oprindelig havde mødt Drakkar Klose, som dog trak sig med en knæskade. Dawson trådte til som erstatning med cirka to uger til kampen.

Mark O. Madsen har nu en MMA-statistik på 12 sejre og ét nederlag. Grant Dawson har 19 sejre, et nederlag og en uafgjort.

Madsen har som tidligere bryder deltaget ved OL tre gange i 2008, 2012 og 2016, hvor det blev til sølv. I MMA-regi har han valgt at gå under navnet "The Olympian".

Han vandt også VM-sølv som bryder fire gange - i 2005, 2007, 2009 og 2015.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.