Amerikanske gymnaster afkræver FBI milliarder i misbrugssag

Simone Biles er blandt mere end 90 gymnaster, der kræver erstatning af FBI over håndtering af misbrugssag.

Aly Raisman, Simone Biles og McKayla Maroney (fra venstre mod højre) er blandt dem, der nu kræver en milliarderstatning fra FBI i sag om holdlæges overgreb. (Arkivfoto) <i>Pool/Reuters</i>

Aly Raisman, Simone Biles og McKayla Maroney (fra venstre mod højre) er blandt dem, der nu kræver en milliarderstatning fra FBI i sag om holdlæges overgreb. (Arkivfoto) Pool/Reuters

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, håndterede ikke sagen om den misbrugsdømte tidligere gymnastiklæge Larry Nassar ordentligt, og det skal koste dyrt.

Sådan lyder det fra mere end 90 kvindelige gymnaster fra USA - herunder OL-stjernen Simone Biles - der nu kræver en samlet erstatning på en milliard dollar fra FBI. Det svarer til cirka syv milliarder danske kroner.

Det skriver flere amerikanske medier.

Larry Nassar har siden starten af februar 2018 afsonet en livstidsdom efter blandt andet at have erkendt sig skyldig i omfattende misbrug af unge kvindelige gymnaster i forbindelse med sit job som holdlæge på det amerikanske landshold og hos Michigan State University.

Flere hundrede kvinder har anklaget Larry Nassar for seksuelt misbrug. Blandt dem er Simone Biles samt de øvrige OL-guldvindere Aly Raisman og McKayla Maroney.

De tre er en del af en gruppe på mere end 90 kvinder, som altså nu kræver erstatning fra FBI.

- Størstedelen af dem, der kræver erstatning, består af over 90 unge kvinder og piger, der blev misbrugt efter 2015, fordi FBI ikke tog de nødvendige skridt for at beskytte dem, lyder det i en udtalelse fra de advokatfirmaer, der håndterer erstatningskravet, ifølge nyhedsbureauet AFP.

For nylig afviste det amerikanske justitsministerium at tiltale to tidligere FBI-agenter for ikke at håndtere Larry Nassar-sagen korrekt.

- Mine medoverlevende og jeg blev forrådt af alle de institutioner, der skulle beskytte os. Den amerikanske olympiske komité, USA's gymnastikforbund, FBI og nu også justitsministeriet, lød det for nylig fra McKayla Maroney.

Ifølge de advokatfirmaer, som de mange gymnaster nu får hjælp fra til at søge erstatning, modtog FBI i juli 2015 anmeldelser angående Larry Nassars seksuelle overgreb. Larry Nassar fortsatte dog med sine overgreb frem til september 2016.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.