Ancelotti ser fremskridt hos Barcelona under Xavi

Barcelona halter stadig både økonomisk og sportsligt, men klubben er på rette vej, mener ærkerivalens træner.

FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-TRAINING <i>Pau Barrena/Ritzau Scanpix</i>

FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-TRAINING Pau Barrena/Ritzau Scanpix

Onsdag brager Real Madrid og FC Barcelona sammen i Riyadh, når den står på semifinale i den spanske Super Cup.

I La Liga topper hovedstadsklubben tabellen og har hele 17 point ned til ærkerivalerne Barcelona på sjettepladsen, som har skrantet gennem hele sæsonen.

Økonomien er presset, og resultaterne svigter, selv om klublegenden Xavi Hernandez til stor glæde for klubbens fans blev hevet ind som cheftræner tilbage i november.

På modsatte trænerbænk sidder Carlo Ancelotti godt i sædet, som han ufrivilligt forlod i 2015, men vendte tilbage til i sommer. Han tror på, at kollegaen i Barcelona er på rette vej trods uroen i klubben.

- Det, jeg bedst kan lide ved ham, er, at han har en meget klar idé om, hvordan han gerne vil spille, siger Ancelotti ifølge Reuters.

- Hans stil passer til klubbens identitet. De er i gang med en god proces og er i god form. Barcelona kommer til at forbedre sig med hans idéer.

Trods de rosende ord om Barcelona må Real Madrid påtage sig favoritværdigheden, når man kigger på de to holds resultater i denne sæson.

Ligaduksen vandt de to holds opgør på Camp Nou i oktober med 2-1, men Real Madrids tyske midtbanedirigent Toni Kroos mener ikke, at der er en favorit i opgøret onsdag.

- I en kamp som denne er der ingen favorit. Det er som en finale for begge hold, siger han.

Faktuelt er der dog tale om en semifinale, hvor vinderen skal møde enten Atlético Madrid eller Athletic Bilbao i Super Cup-finalen på søndag.

Sidste års Super Cup blev afviklet på spansk grund som følge af coronapandemien, men er i år for anden gang tilbage i Saudi-Arabien, som Det Spanske Fodboldforbund indgik en lukrativ aftale med i 2019.

Der blev indgået en treårig aftale om at udvide og afvikle Super Cuppen i Saudi-Arabien. Ifølge flere medier mod en betaling på lige i underkanten af en milliard kroner.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.