Anders Thomsen tager første speedwaytriumf siden 2019

Anders Thomsen vandt karrierens første grandprix i VM-serien, da han triumferede i polske Chorzow.

Anders Thomsen (til venstre) vandt lørdag karrierens første grandprix i VM-serien. <i>Sportxpress/Ritzau Scanpix</i>

Anders Thomsen (til venstre) vandt lørdag karrierens første grandprix i VM-serien. Sportxpress/Ritzau Scanpix

Speedwaykøreren Anders Thomsen triumferede lørdag i grandprixet i polske Gorzow og tog efter sin tur på podiet en sejrsrunde kun iført underbukser.

Det er 28-årige Thomsens første grandprixsejr i karrieren, og det er første danske sejr siden oktober 2019 efter 23 grandprixer i træk uden dansk gevinst.

Efter to heatsejre i sine fem indledende heats satte Thomsen trumf på og vandt sin semifinale fra bane to, og fra samme udgangspunkt satte han også konkurrenterne til vægs i finalen.

Slovakken Martin Vaculik blev nummer to, mens polske Bartosz Zmarzlik blev treer. Trioen på podiet kører alle til dagligt for den lokale klub i Gorzow.

Leon Madsen nåede også semifinalerne og avancerer til andenpladsen i den samlede VM-stilling med sine 60 point, hvor Thomsen stryger op på syvendepladsen med 49 point.

Bartosz Zmarzlik fører VM-serien med 78 point efter fem grandprixer.

Seriens tredje dansker, Mikkel Michelsen, fik en fremragende start på grandprixet, der blev ramt af et kraftigt regnvejr, netop som det skulle til at starte.

Michelsen åbnede med en heatsejr og en andenplads, men missede akkurat semifinalerne efter to sidstepladser i sine sidste tre indledende heats.

Både Leon Madsen og Anders Thomsen hentede to sejre i deres fem indledende heats, men lavede ikke helt nok point samlet til at vælge de bedste baner i semifinalerne.

Det blev dyrt for Madsen, der fik bane tre, som var den mindst attraktive, og han sluttede da også sidst i den første semifinale.

Thomsen fik bane to, der umiddelbart var tredjebedst, men fra den leverede han en fremragende start og vandt den anden semifinale foran Bartosz Zmarzlik.

Og i finalen leverede han endnu et kunststykke fra bane to.

Speedwayfeltet skulle egentligt have været tilbage i aktion om to uger, men VM-grandprixet i russiske Togliatti er aflyst på grund af Ruslands invasion af Ukraine.

Af samme årsag er den forsvarende verdensmester, russiske Artem Laguta, heller ikke en del af serien i år.

Næste planlagte grandprix er i stedet i walisiske Cardiff 13. august.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.