Angrebstræner kræver offervilje efter forfejlet bombardement

Den italienske målmand fik for let spil, fordi de danske spillere ikke risikerede at slå sig foran mål.

Jens Nielsen, til højre, vil se mere trafik foran modstandernes mål ved VM. (Arkivfoto). <i>Gints Ivuskans/Ritzau Scanpix</i>

Jens Nielsen, til højre, vil se mere trafik foran modstandernes mål ved VM. (Arkivfoto). Gints Ivuskans/Ritzau Scanpix

Det skal gøre ondt at være forward i international ishockey, og de danske spillere var ikke villige nok til at slå sig i tirsdagens VM-kamp mod Italien.

Sådan lyder analysen fra landsholdets angrebstræner, Jens Nielsen, der kunne se sine spille lave sølle to mål trods 45 forsøg inden for målrammen.

Den velspillende italienske målmand, Andreas Bernard, fik alt for let spil, fordi han næsten altid havde frit udsyn til pucken.

- Det sker tit i de kampe, hvor man er lidt bedre end modstanderen, at man ikke kommer ind foran og får forstyrret målmanden.

- Man tror, at det er lettere, end det er. Man får en masse chancer, men gider ikke lave det beskidte arbejde, som man ellers gør. Det ligger automatisk i baghovedet. Det gør ondt at komme derind.

- Det var vi ikke rigtig klar til, fordi vi sikkert troede, vi ville vinde lettere med alle de skudforsøg og chancer, vi fik. Men det gør man ikke, siger Jens Nielsen.

Den assisterende landstræner er en mand, der ved, hvad han taler om. Han er alle tiders mest scorende spiller på landsholdet og den eneste dansker med mere end 100 landskampsmål.

Men det er blevet sværere at score i dag, end det var tidligere. Målmændene er ganske enkelt blevet større og bedre.

Og derfor er det helt nødvendigt at genere keeperen, hvis man vil gøre sig håb om at score.

- Det er simpelthen det, det handler om. Hvis målmanden kan se skuddet, er det sjældent, han lukker pucken ind. Han skal lige miste udsynet til pucken et sekund, når man skyder, forklarer Jens Nielsen.

De danske spillere skal på isen igen torsdag eftermiddag, hvor de skal forsøge at passere NHL-målmanden Philipp Grubauer, der vogter målet for Tyskland.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.