Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Kort efter OL i Tokyo meldte Anders Antonsen og Viktor Axelsen afbud til DM, og det får de en bøde for.

Viktor Axelsen og Anders Antonsen meldte afbud til DM i badminton i 2021, og det har Badminton Danmark tirsdag givet dem en bøde for.

Begge spillere skal således hoste op med 25.000 kroner, skriver TV 2 Sport.

Anders Antonsen har i en video på Youtube afsløret sagen, og Badminton Danmark bekræfter over for TV 2 Sport, at de to stjernespillere må have pungen op af lommen.

Årsagen, til at de to har fået en bøde, er, at de gennem landsholdsaftalen var forpligtet til at stille op til DM, medmindre de er syge eller skadede.

Axelsen og Antonsen begrundede deres afbud med mental udbrændthed, efter at de kort forinden havde været til OL i Tokyo.

Selv om det også kan være en gyldig grund til afbud, blev det ikke tilstrækkeligt dokumenteret, mener Badminton Danmark.

- Vi har forpligtelse til at handle og sanktionere, når man bryder den kollektive landsholdsaftale, siger direktør i Badminton Danmark Bo Jensen.

- Spillerne forventer jo også den anden vej, at vi overholder vores del af aftalen. Så hvis ikke der er særlige omstændigheder, så skal man møde op og spille DM, siger Bo Jensen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.