Antonsen peger på Indonesien som Thomas Cup-favorit

Indonesien står med gode chancer for at genvinde den titel ved hold-VM, som nationen vandt i Aarhus i oktober.

Anders Antonsen var med til at spille Danmark i semifinalen ved det udskudte Thomas Cup i 2021. Her blev Indonesien endestationen. (Arkivfoto) <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Anders Antonsen var med til at spille Danmark i semifinalen ved det udskudte Thomas Cup i 2021. Her blev Indonesien endestationen. (Arkivfoto) Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Kigger man på de singler, som det danske landshold bringer til Thomas Cup, hold-VM for herrer, kan Danmark ikke tages ud af det felt, som må kaldes guldaspiranter.

Men der er dog især én anden nation, som må påtage sig en relativt klar favoritværdighed til turneringen, der indledes søndag. Det mener Anders Antonsen.

For selv om Danmark med Viktor Axelsen i første herresingle og Antonsen i anden herresingle i alle holdkampe vil være favorit i de to dueller, så har de forsvarende mestre fra Indonesien et skræmmende stærkt hold til alle fem opgør.

- Indonesien har et voldsomt stærkt hold ligesom sidste gang. Der er ikke så meget, der er ændret i forhold til, hvem der er favoritter. Indonesien har på papiret et virkelig stærkt hold, siger Anders Antonsen.

Axelsen og Antonsen er henholdsvis nummer ét og tre i verden. Her råder Indonesien over Anthony Ginting og Jonatan Christie, nummer fem og otte i verden.

Det var Christie, som sidste år til det udsatte Thomas Cup, fik knækket Antonsen og banede vejen for Indonesiens avancement.

Samtidig har Indonesien et udvalg af herredoubler, som ingen andre nationer i verden kan matche aktuelt.

Ganske vist må holdet undvære Marcus Gideon, som er den ene del af de seneste mange års stærkeste konstellation. Hjernen i parret, Kevin Sukamuljo er dog stadig med og kan parres med en anden topspiller.

Og samtidig har Indonesien også verdensranglistens nummer to, Hendra Setiawan og Mohammad Ahsan, at byde ind med. De har vundet tre VM-titler sammen.

Jakob Høi, som er cheftræner til årets Thomas Cup, da Kenneth Jonassen kommer sig efter en hofteoperation, erkender da også, at Danmark kan få det svært mod Indonesien i doublerne.

- Vi har det jo bare svært mod Indonesien. Og det har vi altid haft, fordi de både kan slå og samtidig være vanvittigt dygtige i servesituationen. Det er ellers noget af det, vi i Danmark har været gode til i mange år, siger han.

På papiret ligner det, at skulle Danmark og Indonesien støde sammen i knockoutfasen som i oktober, så kunne det meget vel stå 2-2 og skulle afgøres i en tredje herresingle, som vil være meget lige.

I Aarhus i oktober viste Antonsens nederlag til Christie dog, at man skal passe på med at regne forud.

- Vi har selvfølgelig nogle pladser, hvor vi gerne skal have nogle sejre, men man skal passe på med at sidde og tælle kampe. Alting kan ske i holdkampe, siger han.

Jakob Høi er naturligvis svært tilfreds med at have Axelsen og Antonsen i de to første singler. Han advarer imidlertid imod, at man stirrer for meget på de gode muligheder i singlerne.

- Har man en spydspids, som kan gå ind og bringe holdet foran hver gang, så giver det alt andet lige en god stemning på holdet. Men det må ikke give en falsk tryghed, for to kampe er ikke nok, siger han.

Danmark åbner gruppen mod Algeriet, som ikke må give problemer, inden danskerne også er ret klare favoritter mod Frankrig.

Til sidst venter stormagten Kina, som er inde i et generationsskifte og kommer med et noget mere ukendt hold end normalt.

En gruppesejr er vigtig for at undgå andre gruppevindere i kvartfinalen, men Kina kommer stadig med et stærkt hold. Og kan altid noget, når det gælder holdkampe, mener Anders Antonsen.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver en rigtig svær kamp. Kina er voldsomt gode, når det kommer til holdmesterskaber og repræsenterer deres land.

Det er som om, der sker noget med dem, som bare gør, at de er virkelig svære at slå. Det bliver en stor opgave, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.