Arsenal-manager før styrkeprøve mod United: Glem fortiden

Arsenal er eneste hold med maksimumpoint i Premier League. Søndag gælder det Manchester United på udebane.

Arsenal-manager Mikel Arteta har haft meget at juble over i denne sæson. Her fejrer han hjemmesejren over Fulham 27. august. (Arkivfoto). <i>David Klein/Reuters</i>

Arsenal-manager Mikel Arteta har haft meget at juble over i denne sæson. Her fejrer han hjemmesejren over Fulham 27. august. (Arkivfoto). David Klein/Reuters

Fem kampe, fem sejre og en målscore på 13-4.

Arsenals seneste mesterskab ligger efterhånden 18 år tilbage, men London-klubbens udlæg på den nye sæson har givet mindelser om perioden omkring årtusindskiftet, da Arsenal var en del af Premier Leagues absolutte top.

I en årrække kæmpede Arsenal primært med Manchester United om mesterskabet, og United er netop modstanderen i søndagens brag på Old Trafford.

Sæsonens første reelle styrkeprøve for Arsenal, der hidtil i sæsonen har slået mere overkommelige modstandere som Crystal Palace, Leicester, Bournemouth, Fulham og senest Aston Villa.

De seneste 15 år har Arsenal kun to gange vundet på Old Trafford, men manager Mikel Arteta opfordrer sine spillere til at glemme fortiden og fokusere på holdets nuværende form, styrke og selvtillid.

- Jeg vil ikke have, at nogen af mine spillere tænker sådan, for de er gode nok til at gå ud at vinde kampen. Jeg tror, vi har troen på, at det kan ske. Hvis ikke er det bedre at blive hjemme, siger Mikel Arteta til Arsenals hjemmeside.

Han minder om, at man også har haft det svært på udebane mod London-rivalen Chelsea, men nu har Arsenal vundet ved de to seneste besøg på Stamford Bridge.

- Vi har været igennem lignende ting, da vi ikke havde vundet på Stamford Bridge i 20 år eller noget. Men man skal tro på, at man kan gøre det. Hvis man kan spille, som man vil, vinder man fodboldkampe.

Manchester United fik en skrækkelig start på sæsonen under den nye træner, Eric ten Hag, med to nederlag til Brighton og Brentford, men i tredje runde så vendepunktet ud til at komme med sejren over Liverpool.

Siden er det også blevet til sejre over Southampton og Leicester.

Søndagens kamp har kickoff klokken 17.30.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.