Arsenal-vikar savner klar linje i dommerkendelser

Manchester City fik i modsætning til Arsenal tilkendt et straffespark, og det frustrerer Albert Stuivenberg.

Premier League - Arsenal v Manchester City <i>John Sibley/Ritzau Scanpix</i>

Premier League - Arsenal v Manchester City John Sibley/Ritzau Scanpix

Premier League-kampen mellem Arsenal og Manchester City var knap ti minutter gammel, da norske Martin Ødegaard blev ramt på foden af City-målmand Ederson i feltet.

Til Arsenal-lejrens store frustration syntes hverken dommer Stuart Attwell eller VAR-dommerne, at der var beviser nok til et straffespark.

Utilfredsheden blev ikke mindre af, at Manchester City i anden halvleg blev tildelt et straffespark efter en videogennemgang.

Arsenal-assistent Albert Stuivenberg, der havde ansvaret i fraværet af coronaramte Mikel Arteta, har svært ved at forstå logikken i kendelserne.

- Forvirrende er det rigtige ord, siger han til britiske BT Sport efter kampen.

- Vi efterspørger kontinuitet. For mig at se er Ødegaard-straffet klart, men hvis der er kontinuitet, skal dommeren også gå for at tjekke det. City-straffet kan ske, men jeg synes, det var lidt tamt, lyder trænervikarens vurdering.

Få minutter efter Citys udligning blev Arsenal reduceret til ti mand, da brasilianske Gabriel blev udvist.

Og kort før slutfløjt gik det helt galt for Arsenal, da Citys Rodri scorede til 2-1 og efterlod Arsenal tomhændet.

- Slutresultatet er rigtig frustrerende, men jeg er stolt af spillerne. Når man spiller med ti mand mod City, og man ikke tillader et stort antal chancer, har den overordnede præstation været rigtig god, siger Stuivenberg.

I slutningen af december blev Mikel Arteta for anden gang testet positiv for coronavirus, men spanieren fulgte med fra skærmen, beretter assistenten.

- Mikel har den samme holdning som mig. Han er frustreret efter den indsats, der ellers blev leveret, og han ser udvikling i holdet fra sæsonens begyndelse til nu.

- Kan vi konkurrere med et af de bedste hold i verden? Det kunne vi. Vi viste også mod og spillede, som vi ville i første halvleg. I sidste ende er det frustrerende at gå derfra med nul point, siger Stuivenberg.

Arsenal ligger nummer fire i Premier League.

/ritzau/