Astana mister også en Tour-rytter til corona

Astana-rytteren Samuele Battistella misser Tour de France med corona. Hviderusser springer til som reserve.

Samuele Battistella vandt VM i linjeløb for U23-ryttere i 2019. <i>Manu Fernandez/Ritzau Scanpix</i>

Samuele Battistella vandt VM i linjeløb for U23-ryttere i 2019. Manu Fernandez/Ritzau Scanpix

Samuele Battistella skal alligevel ikke køre Tour de France for Astana.

Den unge italiener er blevet smittet med coronavirus og kommer altså ikke til at rulle ned ad startrampen, når Touren starter med en enkeltstart i København fredag.

Det oplyser Astana på Twitter.

Battistella erstattes af hviderussiske Alexandr Riabushenko. Dermed erstattes en kommende Tour-debutant med en anden. Hverken Battistella eller Riabushenko har således kørt Tour de France før, og italieneren må altså vente lidt endnu med at prøve sig af i verdens største cykelløb.

Samuele Battistella er den tredje rytter, der er blevet hevet af startlisten efter at være blevet testet positiv for corona. Det samme er sket for Quick-Steps Tim Declercq og den italienske profil Matteo Trentin fra UAE.

Derudover misser Omer Goldstein fra Israel-Premier Tech også Touren efter at være blevet kategoriseret som nærkontakt til en smittet.

Jakob Fuglsang skal køre Tour de France for Israel-Premier Tech, der måske bliver nødt til at lave endnu en udskiftning, inden Touren starter fredag.

Samtidig med udmeldingen om Omer Goldstein oplyste holdet således, at den sydafrikanske veteran Daryl Impey også er nærkontakt til en smittet. Det er dog endnu ikke besluttet, om Impey misser Touren.

Det vil der blive taget en beslutning om torsdag, lyder det fra Israel-Premier Tech. Sikkert er det dog, at Impey ikke er med, når Tour de France-holdene præsenteres i Tivoli onsdag aften.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.