Astralis overlever matchpoint og kæmper sig i kvartfinale

Det var med hiv og sving og masser af drama, at danske Astralis spillede sig videre ved IEM Katowice.

Lukas "Gla1ve" Rossander havde problemer undervejs, men sluttede stærkt af, da Astralis holdt sig inde i turneringen IEM Katowice med en dramatisk sejr. (Arkivfoto) <i>Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix</i>

Lukas "Gla1ve" Rossander havde problemer undervejs, men sluttede stærkt af, da Astralis holdt sig inde i turneringen IEM Katowice med en dramatisk sejr. (Arkivfoto) Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Det danske Counter-Strike-hold Astralis hang helt ude på kanten af exit søndag ved den store IEM Katowice-turnering, men leverede, da lokummet brændte.

Svensk-britiske Fnatic havde matchpoint ved 15-14 på afgørende bane, men Astralis tvang banen i overtid, tog fire runder på stribe og altså en sejr på 2-1.

Dermed er holdet videre i opsamlingssystemet, hvor G2 venter. Det bliver et opgør om at møde taberen fra finalen i øverste turneringshalvdel.

Astralis kom frygteligt fra start på første bane, hvor Fnatic gik i front med hele 7-0.

Men herefter fandt Astralis fodfæste. Stille og roligt åd de fem danske spillere sig ind i opgøret igen. Med syv vundne runder af de følgende otte var man kun bagud 7-8 halvvejs.

Astralis tog momentum med ind i anden halvleg, som blev afviklet med dansk overtag. Det endte med det sikre en sejr på 16-11.

Til gengæld var der ikke noget, som hang sammen for holdkaptajn Lucas "Gla1ve" Rossander og holdkammeraterne på anden bane.

Fnatic dominerede fuldstændig, og med en pauseføring på 12-3 var det ingen sag at bringe opgøret ud på en tredje og afgørende bane.

Det blev en lige duel fra start, hvor ingen af holdene lod hinanden stikke af.

Fnatic var foran 8-7 ved pausen, men herfra overtog Astralis teten. Med fem runder i træk virkede danskerne i total kontrol ved 12-8, men Fnatic fik udlignet.

Fnatic fik matchpoint ved 15-14, men en stærk runde af Astralis fremtvang en overtidsafgørelse efter et stort drama.

I overtiden var Astralis kølige. Danskerne vandt de fire første af de seks overtidsrunder, og så var sejren i hus.

Senere søndag spiller landsmændene Heroic for en plads direkte i slutspillets semifinale. Holdet møder Virtus.pro.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.