Astrup og Skaarup fortsætter samarbejde og medaljejagt

Badminton Danmark har sat navne på de doublekonstellationer, der de kommende år skal jagte succes.

BADMINTONESP <i>Jose Jordan/Ritzau Scanpix</i>

BADMINTONESP Jose Jordan/Ritzau Scanpix

Danmarks bedste herredouble i badminton, Kim Astrup/Anders Skaarup, fortsætter deres samarbejde frem mod OL i Paris i 2024.

Det oplyser Badminton Danmark, efter at forbundet har udpeget de spillere, der skal spille sammen i de tre doublekategorier på det Nationale Elite Træningscenter.

Det glæder duoen, der sikrede VM-bronze i december.

- Jeg havde selv forventet og givet udtryk for, at jeg gerne ville fortsætte med Kim, så det kom ikke som en overraskelse for mig. Jeg synes, vores resultater og hele 2021 har vist, at vi kun er på vej fremad, siger Anders Skaarup.

Astrup tror, at der er flere medaljer i parret.

- Jeg tror stadig på, vi kan udvikle os og vinde flere medaljer til Danmark. Jeg glæder mig til at fortsætte min rejse med Anders, og jeg føler stadig, vi har et altoverskyggende mål med OL i Paris, og vi vil også gerne gøre det godt ved VM i Danmark.

Derimod har Frederik Søgaard fået ny makker i skikkelse af Rasmus Kjær, efter at Mads Pieler Kolding indstillede sin internationale karriere sidste år. Joel Eipe/Daniel Lundgaard er en anden ny konstellation, mens Jeppe Bay og Lasse Mølhede fortsætter som par.

I damedouble fortsætter alle fire par sammen med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard som det mest prominente.

I mixeddouble fortsætter Alexandra Bøje/Mathias Christiansen og Rikke Søby og Mikkel Mikkelsen sammen, mens Amalie Magelund/Mathias Thyrri og Sara Thygesen/Mathias Bay-Smidt er nye par.

Det har været en god proces at få kabalen til at gå op, synes landstræner Kenneth Jonassen.

- Det har været en god proces med spillerne, hvor vi i dialog og i øjenhøjde med udgangspunkt i både deres samt vores ambitioner har fået lagt den bedste kabale, siger Jonassen og fortsætter:

- Målsætningen har ligget klar: Vi skal fortsat kunne konkurrere mod de asiatiske topnationer, både på den korte såvel som den lange bane, derudover vil vi styrke den langsigtede udvikling samt den interne konkurrence således, at vores fælles ambitioner om at vinde metal til Danmark forbliver mulige.

I sammensætningen af konstellationer er der i puslespillet ikke blevet plads til Mette Poulsen og Niclas Nøhr.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Aalborg Kommune ransaget af politiet
Luk