Atalanta kan give nyindkøbte Højlund lyndebut

Dagen efter at han blev præsenteret i Atalanta, kan Rasmus Højlund få sine første minutter i Serie A.

Rasmus Højlund, her i aktion for U21-landsholdet, er med i Atalanta-truppen til søndagens udekamp mod Verona. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Rasmus Højlund, her i aktion for U21-landsholdet, er med i Atalanta-truppen til søndagens udekamp mod Verona. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Lørdag blev han officielt præsenteret som ny spiller i Atalanta, og allerede søndag kan Rasmus Højlund få debut for sin nye klub.

Atalanta har taget den dyrt indkøbte dansker med i kamptruppen til søndagens møde med Hellas Verona på udebane.

Det fremgår af klubbens hjemmeside, hvor Højlund er opført blandt de 22 spillere, som træner Gian Pieri Gasperini har udpeget til opgøret.

Får Højlund lyndebut i Serie A, fortsætter han med at leve sit fodboldliv i overhalingsbanen. For det går generelt stærkt for den københavnske teenager, der for et halvt år siden var reserve i FC København.

Selv om han ikke scorede i Superligaen, købte østrigske Sturm Graz ham i januar for et millionbeløb. Og på blot et halvt år i alpelandet gjorde Højlund sig til så varmt et navn, at Atalanta var klar til at åbne klubkassen på vid gab.

Overgangssummen er ikke officiel, men Sturm Graz har slået fast, at danskeren er klubbens største salg nogensinde. I italienske medier anslås det, at Højlund har kostet i omegnen af 17 millioner euro.

Det svarer til 126 millioner danske kroner.

I et interview på klubbens hjemmeside forklarer Rasmus Højlund, hvorfor han valgte netop Atalanta.

- Det skyldes blandt andet spillestilen. Jeg har også set, at der er kommet mange gode spillere op fra Atalantas akademi, mens andre har brugt klubben som springbræt til det næste niveau, siger han.

Efter tre tredjepladser på stribe sluttede Atalanta sidste sæson som nummer otte i Serie A. Det betyder, at klubben ikke er med i de europæiske turneringer i denne sæson.

Atalantas kamp i Verona begynder klokken 18.30 søndag aften.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.