Australier tager fusen på Vos i Tour of Scandinavia

Efter tre etapesejre i træk måtte Marianne Vos se Alexandra Manly vinde på 4. etape af Tour of Scandinavia.

Alexandra Manly er tidligere verdensmester i banecykling. (Arkivfoto) <i>Czarek Sokolowski/Ritzau Scanpix</i>

Alexandra Manly er tidligere verdensmester i banecykling. (Arkivfoto) Czarek Sokolowski/Ritzau Scanpix

Marianne Vos' dominans i Tour of Scandinavia er hvert fald for en stund slut.

Den hollandske cykellegende vandt de første tre etaper af World Tour-cykelløbet, men fredag endte det med en australsk triumf, da Alexandra Manly krydsede målstregen først.

Manly var en del af lille gruppe, som lige nøjagtigt tog fusen på feltet og Marianne Vos, som dog var hurtigst i kampen om de sekundære placeringer.

Alexandra Manly, som kører for BikeExchange, vandt spurten om sejren foran en anden australier, Chloe Hosking, og italienske Laura Tomasi.

Marianne Vos endte som nummer seks fredag, men holder fast i sin føring i klassementet. Her befinder Cecilie Uttrup Ludwig sig på en fjerdeplads, 24 sekunder efter Vos.

Efter hollænderens store dominans på første tre etaper var der et hav af ryttere, der jagtede store resultater fredag. De sidste mange kilometer bød på det ene forsøg på at stikke afsted fra feltet efter det andet.

Men det så længe ud til at skulle ende med endnu en massespurt. Vos og Jumbo-Visma holdt tempoet højt og nogenlunde samling det meste af tiden.

Otte kilometer fra mål styrtede flere ryttere. Cecilie Uttrup Ludwig sad langt tilbage i feltet og blev fanget bag de faldne ryttere. Den danske mester skulle dog kun bruge et par kilometer på at få kontakt med feltet igen.

Midt i forvirringen var en lille gruppe ryttere med blandt andre Alexandra Manley kommet væk. Feltet jagtede, men løb altså til sidst tør for asfalt.

Tour of Scandinavia startede tirsdag med en etape, der havde start på Kongens Nytorv i København og mål i Helsingør. Løbet slutter søndag i norske Halden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.