Australsk racerkører skal køre for McLaren efter forvirring

Oscar Piastri skal fra næste år kører for Formel 1-holdet McLaren og ikke Alpine, har FIA meddelt.

Forvirringen var total, da Formel 1-holdet Alpine i begyndelsen af august kunne meddele, at australieren Oscar Piastri var ny kører på holdet.

Kort efter afviste Piastri nemlig selv, at det var tilfældet.

Nu er der kommet styr på racerkørerens fremtid. Det Internationale Motorsportsforbund (FIA), oplyser på sin hjemmeside, at Piastri fra næste år skal køre for McLaren i Formel 1.

Det samme bekræfter McLaren på sin hjemmeside.

- Jeg er utrolig glad for at få Formel 1-debut på så prestigefyldt et hold som McLaren, og jeg er taknemmelig for den mulighed, jeg har fået.

- Holdet har en lang tradition for at give unge talenter chancen, og jeg ser frem til at arbejde hårdt sammen med Lando (Norris, red.) for at få holdet frem i startrækkefølgen, siger den 21-årige kører.

Piastri har været reservekører for Alpine, som ville forfremme ham til Formel 1-kører i stedet for en anden australier, Daniel Ricciardo.

Men en jury på fire personer har nærstuderet kontrakterne og er nået frem til, at McLaren har ret til at placere den unge racerkører i en af sine biler i 2023 og 2024.

Alpine accepterer udfaldet.

- Vi betragter sagen som lukket fra vores side og vil offentliggøre vores fulde kørersetup for 2023 inden længe, skriver Alpine ifølge Reuters.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.