Axelsen er kvartfinaleklar ved VM efter unødig spænding

Et koncentrationssvigt var tæt på at koste første sæt, men Viktor Axelsens VM-gulddrøm lever videre.

Viktor Axelsen havde torsdag ingen problemer med at spille sig i kvartfinalen ved VM i Tokyo. <i>Kazuhiro Nogi/Ritzau Scanpix</i>

Viktor Axelsen havde torsdag ingen problemer med at spille sig i kvartfinalen ved VM i Tokyo. Kazuhiro Nogi/Ritzau Scanpix

De danske deltagere ved badminton-VM er faldet som fluer, men guldhåbet Viktor Axelsen holder fortsat den danske fane højt.

Trods med danske briller unødig spænding i første sæt var Axelsen som ventet et niveau over Sitthikom Thammasin fra Thailand, verdens nummer 33.

Danmarks olympiske mester tog sin fjerde tosætssejr i fire kampe mod thailænderen - denne gang med cifrene 21-19, 21-16.

I kvartfinalen bliver der dog ikke plads til udfald, da danskeren står over for indoneseren Anthony Ginting, der torsdag slog Kinas Shi Yu Qi. Axelsen har dog normalt et godt tag på Ginting.

Efter en blød start, hvor Axelsen spillede afventende, rykkede han et skridt frem på banen, skruede op for tempoet og udspillede sin thailandske modstander.

Fra 6-6 var Thammasin chanceløs. Ikke ret lang tid efter var Axelsen i front med 16-7, og første sæt var så godt som sikret.

Den solide føring blev dog en gedigen sovepude for den olympiske mester. Pludselig var alt skarphed i spillet forsvundet.

Ved 20-13 var alt endnu under kontrol, men så forkrampede Axelsen fuldstændig. Den ene sætbold efter den anden forsvandt, og pludselig var Thammasin oppe på 19-20.

En bold presset helt ned i thailænderens hjørne udløste dog sætsejren og et lettelsens brøl fra danskeren.

Den forskrækkelse var Axelsen ikke interesseret i at skulle udsætte sig selv for igen i andet sæt.

Selv om han ikke ramte sit absolutte topniveau, var han et niveau over sin modstander, hvis bare han holdt tempoet højt.

Thammasin fik slet ikke gang i sit offensive spil efter sidebyttet. Halvvejs gennem andet sæt var Axelsen foran 11-4, men så kom der igen lidt grus i det danske maskineri.

Fra 5-13 fik thailænderen reduceret til 10-13, men denne gang fik den danske verdensmester fra 2017 afværget et potentielt comeback, selv om Thammasin kæmpede flot hele vejen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.