Axelsen og Antonsen er videre efter besvær i første runde

Viktor Axelsen slog Sai Praneeth, mens Anders Antonsen nedlagde verdensmesteren Loh Kean Yew.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Viktor Axelsen og Anders Antonsen er seedet som henholdsvis nummer et og tre ved badmintonturneringen All England, og onsdag tog begge et skridt videre mod titlen.

Axelsen besejrede den useedede inder Sai Praneeth, som ellers pressede Axelsen til det yderste i første sæt, før danskeren kunne juble over avancement.

22-20, 21-11 lød sejrscifrene, der sender ham i kløerne på ligeledes useedede Mark Caljouw fra Holland i anden runde.

- Det er fedt at være i gang. Der var lidt tænding. Specielt i slutningen af første sæt, men det er også meget sundt at være derude en gang imellem, og jeg er egentlig ret glad for, at jeg formåede at lukke den i to sæt.

- Det er godt at mærke trykket, presset og fornemmelsen af, at det næste point gælder lidt ekstra, siger Axelsen efter sejren.

Axelsen bragte sig hurtigt i front 5-1 efter fem point på stribe, og han bevarede en komfortabel føring det meste af sættet, før Sai Praneeth begyndte at drille ham.

Verdensranglistens nummer 19 vandt selv fire dueller i streg og bragte sig på 19-18, men Axelsen bevarede roen.

På sin anden sætbold lukkede den danske verdensetter sættet og åndede lettet op.

Det gav ham tydeligvis ro på, og andet sæt forløb langt nemmere for Viktor Axelsen, der blot tillod sin indiske modstander at tage 11 point.

Fynboen jagter sin anden sejr i turneringen. I 2020 løb han med titlen, mens malaysiske Lee Zii Jia triumferede i sidste års udgave af den traditionsrige turnering.

Axelsen fik senere onsdag dansk følgeskab i anden runde, da Anders Antonsen besejrede verdensmesteren Loh Kean Yew med 21-15, 18-21, 21-13.

Antonsen var forrygende spillende i første sæt, men Loh Kean Yew hævede niveauet i andet sæt og skabte spænding. I tredje sæt var Antonsen dog både fysisk og teknisk oven på og snuppede en fin skalp.

- Anders var bedre og mere fokuseret end mig, erkender Loh Kean Yew, der i december slog både Axelsen og Antonsen på vej mod sin VM-titel, ifølge TV 2 Sport.

- Det var fantastisk. Nederlaget (ved VM, red.) har naget mig rigtigt meget, så det var virkelig fedt, siger Antonsen, der i anden runde skal op mod indiske Lakshya Sen.

Meget sent onsdag bød veteranen Hans-Kristian Vittinghus andetseedede Kento Momota op til dans i første sæt, men fra 17-17 var den japanske stjerne stærkest og vandt 21-18.

Og desværre for Vittinghus blev smerter i det ene ankel for meget i andet sæt, og han takkede Momota for kampen ved stillingen 7-11 til japaneren.

Også Rasmus Gemke skulle have deltaget i turneringen i Birmingham, men sportsbrok tvang ham til at melde afbud.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.