Axelsen påskønner flytning af sæsonfinale: Overvejede afbud

Viktor Axelsen overvejede afbud til sæsonfinalen, da han frygtede kinesiske coronaregler ved positiv test.

Viktor Axelsen synes, det var en god idé at flytte sæsonfinalen fra Kina til Thailand. (Arkivfoto). <i>Philip Fong/Ritzau Scanpix</i>

Viktor Axelsen synes, det var en god idé at flytte sæsonfinalen fra Kina til Thailand. (Arkivfoto). Philip Fong/Ritzau Scanpix

Sæsonfinalen i badminton blev mandag flyttet med kort varsel. Turneringen er flyttet fra Guangzhou i Kina til Thailand og er rykket en uge frem, så den spilles fra 7. til 11. december i stedet for fra 14. til 18. december.

Den prestigefyldte turnering er som så mange andre sportsbegivenheder i Kina blevet sløjfet med henvisning til udfordringer med coronapandemien.

Det glæder verdensmesteren Viktor Axelsen, der var bekymret for at rejse til Kina kort før jul.

- Derfor overvejede jeg også stærkt at blive væk. Det havde været katastrofalt at skulle sidde i Kina i en længere periode uden nogle former for træning i tilfælde af en positiv test, siger Axelsen til TV 2 Sport og tilføjer:

- Jeg var nervøs for reglerne, fordi jeg har prøvet at sidde i en lignende situation i Ukraine op til OL.

Axelsen hentyder til EM i foråret 2021, hvor han blev testet positiv op til finalen og måtte isolere sig på et hotelværelse i Ukraine, indtil han blev fragtet hjem med et selvfinansieret ambulancefly.

Den sene flytning af sæsonfinalen har dog den konsekvens, at Axelsen skal lave om i sin planlægning af særligt den fysiske træning op til turneringen, fortæller han til TV 2 Sport.

Også herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup deltager i sæsonfinalen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.